Agnė Širinskienė pasiruošusi netikėtam žingsniui: skeptiški net bendražygiai

Seimo valstiečių gretose pagaliau atsirado savanoris, kuris, jei reikėtų, yra pasišovęs gelbėti šią savaitę subyrėjusią „Tvarkos ir teisingumo“ frakciją.

 Daugelis valstiečių tokių mainų galimybę ir toliau vertino itin skeptiškai: „Taigi sugriūtų puikus A.Širinskienės ir R.Karbauskio tandemas. Ramūnas be Agnės prapultų.“<br> T.Bauro nuotr.
 Daugelis valstiečių tokių mainų galimybę ir toliau vertino itin skeptiškai: „Taigi sugriūtų puikus A.Širinskienės ir R.Karbauskio tandemas. Ramūnas be Agnės prapultų.“<br> T.Bauro nuotr.
A.Širinskienė dėl stabilumo yra pasiryžusi aukotis.<br>T.Bauro nuotr.
A.Širinskienė dėl stabilumo yra pasiryžusi aukotis.<br>T.Bauro nuotr.
 Žinia apie valstietės pasiryžimą buvo netikėta ir  „Lietuvos ryto“ pakalbintam R.Žemaitaičiui.<br> T.Bauro nuotr.
 Žinia apie valstietės pasiryžimą buvo netikėta ir  „Lietuvos ryto“ pakalbintam R.Žemaitaičiui.<br> T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 29, 2019, 8:02 AM, atnaujinta Jun 29, 2019, 8:25 PM

Ketvirtadienį vykusiame valdančiosios frakcijos posėdyje „tvarkiečių“ gelbėtoja pasisiūlė būti ištikimiausia valstiečių lyderio Ramūno Karbauskio ginklaneše vadinama Agnė Širinskienė.

Dėl valdančiosios koalicijos besiderančius „tvarkiečius“ bėdos Seime užklupo, kai Darbo partija nusprendė iš jų frakcijos atšaukti Valentiną Bukauską.

„Darbietį“ pakeisti „tvarkiečiai“ vis dar neranda kuo, todėl šeši partijos atstovai Seime automatiškai tapo Mišrios grupės nariais, nes sudaryti atskirą frakciją gali mažiausiai septyni parlamentarai.

Kurį laiką buvo svarstoma, kad „tvarkiečiams“ savo atstovą esą gali paskolinti valstiečiai, bet jie tokių mainų galimybę kurį laiką neigė.

Vis dėlto ketvirtadienį A.Širinskienė valstiečiams pranešė, kad yra pasišovusi aukotis. „Tai labiau nuskambėjo kaip juokas. Ji mėgsta pajuokauti“, – sakė kai kurie penktadienį kalbinti valstiečiai.

Daugelis valstiečių tokių mainų galimybę ir toliau vertino itin skeptiškai: „Taigi sugriūtų puikus A.Širinskienės ir R.Karbauskio tandemas. Ramūnas be Agnės prapultų.“

Pati A.Širinskienė, „Lietuvos ryto“ paklausta, ar tapti savanore pasisiūlė juokais, ar vis dėlto rimtai svarstytų tokią galimybę, iš pradžių nusikvatojo: „Buvau girdėjusi, kad yra savanorių ir į Seimo pirmininkus, ir į Konstitucinio teismo vadovo postą.“

Bet kiek surimtėjusi valstietė patvirtino, kad tokia mintis iš jos lūpų frakcijos posėdžio metu išties nuskambėjo: „Jei politikas galvoja ne vien apie savo kėdę, kaip Seimo pirmininkas (Viktoras Pranckietis. – Red.), o apie valstybės stabilumą ir mano, kad reikia tai padaryti dėl stabilumo, tai ir padarys.“

Perklausta, ar pasiryžtų tokiai aukai, A.Širinskienė patvirtino, jog jei matytų, kad to reikėtų, padarytų: „Manau, protingas politikas savo asmeninius interesus paaukotų kolektyvinio intereso labui. Šiuo atveju, jei būtų toks reikalas, bet kuris išmintingas politikas tą padarytų“.

Tačiau politikė teigė kol kas tokios galimybės su „tvarkiečių“ vedliu Remigijumi Žemaitaičiu neaptarinėjusi.

Žinia apie valstietės pasiryžimą buvo netikėta ir  „Lietuvos ryto“ pakalbintam R.Žemaitaičiui: „Baikite juokus. Atsibodo visokias nesąmones komentuoti.

Aš su A.Širinskiene nekalbėjau. Bet jei tai tiesa, mums tinka. Ji – tas žmogus, kuris supranta partinio žaidimo esmę.“

Anksčiau tikinęs, kad pavyks atkurti frakciją, ketvirtadienį „tvarkiečių“ vadovas pripažino, jog įtikinti žmogų, kad dabar ateitų, yra sunku.

Beje, šią savaitę ir pats R.Žemaitaitis sulaukė siūlymo trauktis iš vicepirmininko pareigų. Anot socialdemokrato Algirdo Syso, nenormalu, kai tokį postą užima neegzistuojančios frakcijos atstovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.