V. Pranckietis koalicijos sutarties tikisi penktadienį, o A. Širinskienei siūlo neįsijausti

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis Žinių radijo laidoje „Pozicija“ sakė, kad tiki, kad naujoji koalicijos sutartis bus pasirašyta dar šį penktadienį.

V. Pranckietis koalicijos sutarties tikisi penktadienį, o A. Širinskienei siūlo neįsijausti.<br>Lrytas.lt koliažas
V. Pranckietis koalicijos sutarties tikisi penktadienį, o A. Širinskienei siūlo neįsijausti.<br>Lrytas.lt koliažas
Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Seimo narė Agnė Širinskienė. <br>T.Bauro nuotr.
Seimo narė Agnė Širinskienė. <br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2019-07-03 08:41, atnaujinta 2019-07-03 11:01

„Pagal tai, kas yra sakoma dabar, ką kalba atskiros partijos, visi tikisi, kad ta diskusija penktadienį turėtų būti pabaigta ir sutartis pasirašyta“, – sakė V.Pranckietis, tačiau apie postų dalybą jis kalbėti nenorėjo.

„Pats aštriausias pokalbis vyksta dėl vaiko pinigų“, – sakė Seimo pirmininkas.

Seimo pirmininko postas buvo tapęs didžiulių diskusijų objektu. Jo norėjo Lietuvos socialdemokratų darbo partija (LSDDP) atstovai Seime. Tačiau vėliau nuomonę pakeitė, apie tai priminė ir Seimo vadovas.

„Laukia žinių iš jų posėdžio, po praeito susitikimo buvo pasakyta, kad jie nebepretenduoja į Seimo pirmininko poziciją“, – kalbėjo Seimo vadovas.

„Turbūt politikoje negali iki gali būti garantuotas. Dar turime du posėdžius Seimo, jei kas nors vyks, tada ir vyks. Reikia galvoti apie tai, kad reikia būti visada pasiruošus. Aš nežinau, kas čia bus, jei bus iniciatyvų reikšti nepasitikėjimą, jos ir turi būti pareikštos, o ne tik, kad pasikalbama po stalu“, – situaciją vertino V.Pranckietis.

Jis teigė, kad su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininku Ramūnu Karbauskiu jis kalbasi per tarpininkus. „Nėra jokių santykių, nebuvom susitikę, juolab buvau išvykęs. Bet taip, matyt, kad aš kalbuosi per tarpininkus“, – kalbėjo jis.

Viešojoje erdvėje prabilus LVŽS narei Agnei Širinskienei, su pareiškimu, kad dar bus grįžtama prie kalbų apie tai, kam atiteks Seimo pirmininko postas, į tai sureagavo ir Seimo vadovas.

„Sakot, Gediminas Kirkilas atsisakė, bet A.Širinskienė neatsisakė?“ – ironizavo jis.

„Turėčiau apsakyti, kad ponia Širinskienė nėra nei frakcijos seniūnas, nei partijos pirmininkas, ji yra vieno komiteto pirmininkė. Tai ji neturėtų kalbėti už frakciją ar partiją, reikėtų gal susilaikyti“, – sakė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.