Opozicijos lyderė prakalbo apie testą, kurį dar teks išlaikyti R. Karbauskiui ir valdantiesiems

Seimo opozicijos lyderė Viktorija Čmilytė-Nielsen Žinių radijo laidoje „Opozicija“ sakė, kad jei kitą antradienį įvyks balsavimas dėl nepasitikėjimo Seimo pirmininku Viktoru Pranckiečiu, tai bus puikus būdas įsivertinti savo naują valdančiąją koaliciją.

Gediminas Kirkilas ir Ramūnas Karbauskis. <br>T.Bauro nuotr.
Gediminas Kirkilas ir Ramūnas Karbauskis. <br>T.Bauro nuotr.
Opozicijos lyderė Viktorija Čmilytė-Nielsen.<br>D.Umbraso nuotr.
Opozicijos lyderė Viktorija Čmilytė-Nielsen.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 5, 2019, 8:30 AM, atnaujinta Jul 5, 2019, 8:48 AM

Jos teigimu, visą šią situaciją gana skaudžiai gali pralošti ir Ramūnas Karbauskis.

„Aš manau, kad šioje situacijoje Seimo pirmininkas turi neblogą šansą laimėti. Girdime iš valdančiųjų, valstiečių pusės, kad tikrai ne visi palaikytų Seimo pirmininko atstatydinimą, tai nėra pirmos būtinybės klausimas. Tikėtina, kad bus du pralaimėję šitoje situacijoje: LSDDP ir tikėtina, pats R.Karbauskis. Kuris ir stojo į tokią akistatą su Seimo pirmininku“, – penktadienio rytą kalbėjo V.Čmilytė-Nielsen.

Ji nenorėjo spėlioti, ar net siūlyti valstiečiams priežasčių, kokia priežastimi besiremdami valstiečiai bandys patraukti Seimo vadovą.

„Pagrindą matyt sugalvos valstiečių strategai. Tikrai nesiruošiu siūlyti jiems variantų. Procedūra tokia ir būtų, kad kitą savaitę, dar iki išrinktojo prezidento inauguracijos, būtų bandoma jį atstatydinti. Bet tik tuo atveju, jei valstiečių lyderis žinotų, kad turi pakankamai balsų“, – sakė opozicijos lyderė.

Opozicinės Seimo frakcijos jau paskelbė, kad balsavime dėl V.Pranckiečio nedalyvaus. Šį balsavimą, kuris turėtų įvykti antradienį ir nulemti, ar penktadienį pasirašoma koalicinė sutartis veiks ir toliau, V.Čmilytė-Nielsen vertina kaip išbandymą.

„Pradėsiu nuo to, kad Seimo pirmininko atstatydinimui reikia 71 balso, jei pavyks pasirašyti koalicijos sutartį, valdantieji turės 76 balsus. Manau, kad tai yra geras pirmasis testas, ar ji yra, ar jiems pakanka balsų. Seimo pirmininko atstatydinimo klausimas nėra pirmos būtinybės“, – sakė liberalė.

Jos teigimu, net jei antradienį nepavyks atstatydinti V.Pranckiečio, valdantieji savo duoto pažado nesilaikys ir liks valdančiojoje koalicijoje.

Naujienų portalas lrytas.lt primena, kad penktadienį bendrą koalicinę sutartį turėtų pasirašyti Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS), Lietuvos socialdemokratų darbo partija (LSDDP), partija „Tvarka ir teisingumas“ ir Lietuvos lenkų – krikščioniškų šeimų sąjungos atstovai. Pastarieji savo galutinio sprendimo dar nėra pasakę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.