Paskutinę akimirką „lenkai“ susitarė: pasirašys koalicinę sutartį

Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga penktadienį rinkosi spręsti, ar popiet pasirašyti koalicinę sutartį su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS), Lietuvos socialdemokratų darbo partija (LSDDP) ir partija „Tvarka ir teisingumas“.

Valdemaras Tomaševskis. <br>V.Ščiavinsko nuotr.
Valdemaras Tomaševskis. <br>V.Ščiavinsko nuotr.
Valdemar Tomaševskis ir Rita Tamašunienė.<br>T.Bauro nuotr.
Valdemar Tomaševskis ir Rita Tamašunienė.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 5, 2019, 1:32 PM, atnaujinta Jul 5, 2019, 3:31 PM

Seime susirinkęs lenkų rinkimų akcijos prezidiumas nusprendė, kad pasirašys koalicinę sutartį. Apie tai po bene dviejų valandų posėdžio pranešė Valdemaras Tomaševskis. 

„Sprendimas yra pozityvus, mes šiandien pasirašysime koalicijos susitarimą. Aišku, pažiūrėsime į programinius dalykus, kiek mus tenkina“, – žurnalistams sakė V.Tomaševskis. Jis pranešė, kad lenkai vadovaus Vidaus reikalų ir Susiekimo ministerijoms, bet konkrečių pavardžių dar neįvardijo. 

V.Tomaševskis sakė, kad apie dabartinių ministrų darbą kalbėti jis nenori, nes tai yra „kitas etapas“. Jo teigimu, kitas etapas turėtų prasidėti kitą savaitę, kai jau konkrečiai bus kalbama apie pavardes. Bet pabrėžė, kad turėtų tinkamų žmonių iš savo partijos atstovų, kurie galėtų eiti šių ministerijų vadovų pareigas. 

Visgi, net lenkams nusprendus prisijungti, tai nereiškia, kad valdančioji dauguma tinkamai funkcionuos. LSDDP atstovai pareiškė, kad jei kitą antradienį Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis nebus atstatydintas, koalicinė sutartis nebegalios.

Planuojama, kad koalicinė sutartis tarp 4 politinių jėgų bus pasirašyta šiandien, penktadienį, 14 valandą.

Į posėdį atvyko partijos lyderis europarlamentaras Valdemaras Tomaševskis, Vilniaus rajono merė Marija Rekst, Šalčininkų rajono meras Zdzislavas Palevičius, Seimo frakcijos nariai.

Prieš posėdį Seimo Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos frakcijos seniūnė Rita Tamašunienė nenorėjo prognozuoti galimo sprendimo. Eltai ji sakė, kad tikisi „pačio geriausio sprendimo“.

Vienas iš pagrindinių LLRA-KŠS derybinių reikalavimų buvo didinti vaikų pinigus.

LLRA-KŠS Seime turi aštuonis atstovus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.