Skelbiami paskutiniai brandos egzaminų rezultatai – matematikos pasiekimai daug prastesni nei pernai

Nacionalinis egzaminų centras (NEC) ketvirtadienį paskelbė paskutinių – geografijos, istorijos ir matematikos – valstybinių brandos egzaminų rezultatus.

Skelbiami paskutinių valstybinių brandos egzaminų rezultatai.<br>D.Umbraso nuotr.
Skelbiami paskutinių valstybinių brandos egzaminų rezultatai.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 11, 2019, 3:10 PM, atnaujinta Jul 11, 2019, 4:06 PM

Egzaminų rezultatai sistemoje pradėti publikuoti 15 valandą.

„Kaip ir kitų egzaminų, šių trijų rezultatai plačiai pasiskirsto skalėje. Pastebime, kad aukštus įvertinimus gauna tie, kurių gebėjimai yra tolygūs visose konkretaus dalyko ugdymo srityse ir tokius rezultatus galima pasiekti nuosekliai dirbant mokiniams ir jų mokytojams“, – BNS sakė centro vadovė Asta Ranonytė.

Nacionalinis egzaminų centras liepos 11 dieną skelbia 2019 m. pagrindinės sesijos valstybinių brandos egzaminų – geografijos, istorijos ir matematikos – rezultatus.

Kartu yra skelbiami pakartotinės sesijos valstybinių brandos egzaminų rezultatai. Geografijos ir istorijos valstybinių brandos egzaminų struktūra ir išlaikymo riba yra vienoda. Egzaminų išlaikymo riba – 16 proc. iš 100 užduoties taškų.

Atitinkamai į istorijos egzaminą atvyko 8510 kandidatų, o į geografijos – 2727 kandidatai. Istorijos VBE išlaikė 98,7 proc. kandidatų (2018 metais – 95,3 proc.), šimto balų įvertinimą iš jų gavo 19 mokinių. Geografijos VBE išlaikė 96,1 proc. kandidatų (2018 metais – 96,2 proc.), iš kurių 15 gavo šimto balų įvertinimą. Šiais metais, lyginant su praėjusiais, sumažėjo skaičius kandidatų, kurie neatitiko minimalių istorijos VBE reikalavimų, abiejuose minėtuose egzaminuose šimto balų įvertinimą gavusių mokinių skaičius atitinka kelerių metų tendencijas.

Matematikos valstybinį brandos egzaminą laikė 16 539 kandidatai. Šiais metais egzamino išlaikymo riba – 9 taškai iš 60. Egzaminą išlaikė 82,2 proc. kandidatų (2018 metais egzamino išlaikymo riba buvo 8 taškai iš 60, egzaminą išlaikė 87,2 proc. kandidatų). Šimto balų įvertinimą matematikos VBE gavo 1,9 proc. mokinių. 2018 metais buvo 1,5 proc. kandidatų, kurie gavo maksimalų egzamino įvertinimą.

NEC primena, kad per dvi dienas nuo rezultatų paskelbimo mokiniai savo mokyklos vadovui gali pateikti apeliaciją, kurioje gali nurodyti savo argumentus, kodėl nesutinka su vertinimu.

Šiemet prašymus laikyti brandos egzaminus iš viso buvo pateikę 30 tūkst. kandidatų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.