R. Žemaitaitis: R. Karoblis galėtų tapti Lietuvos ambasadoriumi Vokietijoje

Tvarkos ir teisingumo partijos pirmininkas Remigijus Žemaitaitis vis dar neatskleidžia, kokią kandidatūrą teiks į krašto apsaugos ministrus. Pasak jo, laikinasis krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis gerai atlieka savo pareigas, vis dėlto R. Žemaitaitis jį mato kaip Lietuvos ambasadorių Vokietijoje.

Raimundas Karoblis.<br>T.Bauro nuotr.
Raimundas Karoblis.<br>T.Bauro nuotr.
Remigijus Žemaitaitis<br>T.Bauro nuotr.
Remigijus Žemaitaitis<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2019-07-16 12:24

„Aš jums dar kartą kartoju, kandidatūrą pamatysite kartu su prezidento dekretu (...) Man ponas Raimundas Karoblis, kaip ministras, tinkamas (...) ir tinkamas kaip ambasadorius, ir aš šiandien jį matau Vokietijoje dirbančiu ambasadoriumi, ir tai būtų reikšmingiausias postas, kurį mes šiandien galėtume padaryti“, – teigė R. Žemaitaitis.

Šiuo metu ambasadoriumi Vokietijoje nuo 2017 m. liepos mėnesio yra paskirtas diplomatas Darius Jonas Semaška.

Ambasadoriaus kadencija trunka trejus metus ir gali būti pratęsiama. Ambasadorius Lietuvoje skiria prezidentas Vyriausybės teikimu, pritarus Seimo Užsienio reikalų komitetui.

ELTA primena, kad liepos pradžioje Seime keturių partijų, daugiau nei mėnesį trukusių derybų metu formavusių valdančiąją koaliciją – valstiečių, „tvarkiečių“, „socialdarbiečių“ ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) – pirmininkai pasirašė koalicinę sutartį.

Be Vyriausybės programos punktų suderinimo, buvo pasidalinti ir ministrų postai. Žemės ūkio bei Užsienio reikalų ministerijų postai atiteko Socialdemokratų darbo partijai, Tvarka ir teisingumas turėtų paskirti naująjį krašto apsaugos ministrą, o Susisiekimo bei Vidaus reikalų ministerijų portfeliai atiteko Lietuvos lenkų rinkimų akcijos prerogatyvai.

Vis dėlto tuomet dar išrinktasis prezidentas Gitanas Nausėda yra pareiškęs, kad, jo nuomone, krašto apsaugos ministras R. Karoblis turėtų likti savo poste, nes yra gerai savo darbą išmanantis profesionalas.

Ministrus skiria prezidentas ministro pirmininko teikimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.