V. Pranckietis pasiryžęs mesti iššūkį R. Karbauskiui ir pasakė, kodėl jis išlaikė pasitikėjimą

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis Žinių radijo laidoje „Pozicija“ įvertino pastarųjų dienų įvykius. Būtent dėl jo pozicijos verda didžiausios aistros – V.Pranckietis net ir po Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) tarybos sprendimo vykdyti koalicijos sutarties sąlygas ir Seimo pirmininko kėdę atiduoti koalicijos partneriams, atsisako iš kėdės pasitraukti pats.

V. Pranckietis pasiryžęs mesti iššūkį R. Karbauskiui ir pasakė, kodėl jis išlaikė pasitikėjimą.<br>Lrytas.lt koliažas
V. Pranckietis pasiryžęs mesti iššūkį R. Karbauskiui ir pasakė, kodėl jis išlaikė pasitikėjimą.<br>Lrytas.lt koliažas
Viktoras Pranckietis.<br>D.Umbraso nuotr.
Viktoras Pranckietis.<br>D.Umbraso nuotr.
Viktoras Pranckietis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Viktoras Pranckietis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Žinių radijas, BNS

2019-07-17 08:37, atnaujinta 2019-07-17 09:12

Jis Žinių radijo eteryje nesistebėjo, kad pirmadienį vykusiame LVŽS tarybos posėdyje buvo išreikštas pasitikėjimas valstiečių lyderiu Ramūnu Karbauskiu. Jis įvardijo kelias to priežastis.

„Viena, kad per daug nutolome nuo rinkimų, neigiamos rinkimų žinios jau yra išplautos. O kitas dalykas – tie žmonės daugelį metų kartu buvę, nemato kitaip. Jie mano, kad jis turi tęsti veiklą, ir yra vienintelis, kuris gali tai daryti“, – kalbėjo Seimo vadovas V.Pranckietis.

Jis tik puse lūpų įvardijo, kad partijos nariai ne visada nori būti savarankiški. „Yra ir to“, – sakė jis.

V.Pranckietis ir Žinių radijo eteryje pabrėžė, kad pats iš Seimo pirmininko posto nesitrauks.

„Jei mes gyvename demokratiškoje valstybėje, kur galioja teisės viršenybė, tai ji sako, kad dėl Seimo pirmininko yra sprendžiama Seime, ne partijų tarybose, partijų susitarimuose. Reikėtų to ir siekti, kad tai būtų sprendžiama Seime“, – savo nuomonę reiškė V.Pranckietis.

Jis taip pat įvardijo ir priežastį, kodėl R.Karbauskis prabilo, kad dabar šis klausimas nėra prioritetinis.

„Dėl to, kad Seime būtų sprendžiama ne dėl Seimo pirmininko pozicijos, bet ar pritarti R.Karbauskio pasiūlymui nuimti Seimo pirmininką, ar ne. Ten nėra V.Pranckiečio klausimas, ten yra R.Karbauskio sprendimo įvertinimo klausimas“, – savo požiūrį dėstė jis.

„Aš ir prašau, kad sveikas protas laimėtų, kad būtų sprendžiama Seime, kad nebūtų eskaluojamos tokios temos kaip stabilumas. LSDDP jau atsižegnojo nuo šito reikalavimo“, – priminė Seimo vadovas.

V.Pranckietis prabilo ir apie ateities planus politikoje. Jis tvirtino, jog jei jausis, kad LVŽS jo nebereikia, trauksis pats. Tačiau planuose ir toliau yra politika.

„Aš manau, kad turiu tokią galimybę, tokį didelį pasitikėjimą, tiek palaikymo. Turėdamas tokį pasitikėjimą aš tikrai galėčiau dalyvauti ir atstovauti tuos interesus, kurie nėra vieno žmogaus interesai. (...) Aš eisiu su žmonėmis, kurie mane palaiko“, – Žinių radijo eteryje sakė V.Pranckietis.

Jis patvirtino, kad į kitus Seimo rinkimus eitų kaip nepriklausomas kandidatas.

„Eičiau į tą pačią rinkiminę apygardą, kurią išsirinks pats R.Karbauskis“, – šypsojosi V.Pranckietis, sakydamas, kad taip galės „pasigalynėti“.

Seimas nesiryžtų balsuoti už pirmalaikius rinkimus, sako V. Pranckietis

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis įsitikinęs, kad parlamentas nepritartų opozicinių liberalų siūlymui rengti pirmalaikius rinkimus.

„Per visą nepriklausomos Lietuvos laikotarpį vienuoliktą kartą yra siūlymas toks, dešimt kartų jis neįvykęs – neįvyks ir šįkart (...).

Turi balsuoti 85 Seimo nariai už tai, kad jie išeitų anksčiau iš šito darbo. To nebuvo ir nebus, galima sakyti iš karto – nusiraminkite“, – Žinių radijui trečiadienį sakė parlamento vadovas.

Liberalų sąjūdžio lyderiai Eugenijus Gentvilas ir Viktorija Čmilytė-Nielsen įregistravo Seimo nutarimo projektą, kuriuo siūloma paskelbti pirmalaikius Seimo rinkimus 2019 metų spalio 9 dieną. Opozicijos atstovų nuomone, priešlaikiniai rinkimai reikalingi norint išvengti pusantrų metų stagnacijos.

Apie pirmalaikius Seimo rinkimus gegužės pabaigoje yra užsiminęs ir valdančiųjų „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis. Anot jo, nepavykus pakeisti Seimo pirmininko, susidariusi krizė gali privesti iki pirmalaikių parlamento rinkimų.

Surengti pirmalaikius Seimo rinkimus opozicija siūlė ir pernai kovą. Tuomet nutarimo projektas atmestas.

Eiliniai Seimo rinkimai turėtų vykti 2020 metų rudenį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.