R. Karbauskis žada sklandų ministrų patvirtinimą, tačiau vieno dabartinio aukoti visiškai nenori

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis tikisi, kad problemų su garsiai įvardintomis kandidatų į ministrus pavardėmis problemų nebus. Žinių radijo laidoje „Pozicija“ jis teigė, kad įvardinus pavardes ir prezidentui Gitanui Nausėdai, jam daug ir esminių klausimų nekilo.

Ramūnas Karbauskis.<br>D.Umbraso nuotr.
Ramūnas Karbauskis.<br>D.Umbraso nuotr.
Saulius Skvernelis ir Ramūnas Karbauskis.<br>D.Umbraso nuotr.
Saulius Skvernelis ir Ramūnas Karbauskis.<br>D.Umbraso nuotr.
Gitanas Nausėda, Gediminas Kirkilas, Remigijus Žemaitaitis, Ramūnas Karbauskis, Valdemaras Tomaševskis.<br>D.Umbraso nuotr.
Gitanas Nausėda, Gediminas Kirkilas, Remigijus Žemaitaitis, Ramūnas Karbauskis, Valdemaras Tomaševskis.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 25, 2019, 8:30 AM, atnaujinta Jul 25, 2019, 9:09 AM

R.Karbauskis Žinių radijo eteryje džiaugėsi, kad prezidentas eina dialogo keliu.

„Visas pasikeitimas ministrų kabineto vyksta remiantis koalicine sutartimi. Ir mūsų partijų vadovų pokalbis buvo su prezidentu, jis supranta, kad tai vertybė. Džiaugiamės, kad prezidentas eina dialogo keliu, bet kiek mes suprantame, tai neturėtų kilti problemų“, – sakė R.Karbauskis.

Jis tvirtino, kad pristačius pavardes, didesnių klausimų G.Nausėdai nebuvo.

„Tikiuosi, labai tikiuosi“, – kalbėjo R.Karbauskis, kalbėdamas apie ateitį, tikėdamasis, kad visos įvardintos kandidatūros bus patvirtintos.

Vietoj susisiekimo ministro Roko Masiulio turėtų būti pasiūlytas Lenkų rinkimų akcijos atstovas Vladislavas Kondratovičius, vidaus reikalų ministru vietoje Eimučio Misiūno bus siūlomas vadovauti „lenkų“ narys Jaroslavas Narkevičius, o žemės ūkio ministrą Giedrių Surplį bus siūloma pakeisti „socialdarbiečiu“ Andriumi Palioniu. Šias kandidatūras premjeras Saulius Skvernelis pateks prezidentui G.Nausėdai.

Socialinėje erdvėje keletas politikos apžvalgininkų kelia klausimą, ar J.Narkevičiaus kandidatūra yra tinkama. Tačiau R.Karbauskis šiuo politiku ir jo sugebėjimais neabejoja.

„Man tikrai nekyla, tokios informacijos, skiriant ministrus, yra gaunamos pažymos iš saugumo institucijų. Jokių problemų tame nekyla, pavardė nebūtų net įvardinta, premjeras jos neteiktų, jai būtų abejonių“, – kalbėjo valstiečių lyderis.

Nors koalicinė sutartis nurodo, kad ministro kėdę privalo turėti ir partija „Tvarka ir teisingumas“, kol kas jie jos neturės.

R.Karbauskio teigimu, ministro portfelio ši partija gali tikėtis rudenį.

„Koalicinėje sutartyje buvo įrašyta Krašto apsaugos ministerija, bet prezidento pageidavimas buvo išsaugoti tą patį ministrą Raimondą Karoblį, tada iš karto sutikdami su jo noru, priėmėme sprendimą išsaugoti tęstinumą, atitinkamai ieškosime naujo sprendimo. Yra galvojama apie tai (kurį postą duoti šiai partijai, aut. p.), dabar dar tikrai negaliu šnekėti, koks tas sprendimas gali būti. Kaip ir minėjo Remigijus Žemaitaitis, jis bus priimamas rugsėjo mėnesį“, – sakė R.Karbauskis.

Jis teigė, kad visai nenori atsisveikinti su sveikatos apsaugos ministru Aurelijumi Veryga, kuriam prezidentas G.Nausėda dar turės klausimų.

„Mūsų frakcijos nuomone, sveikatos ministras yra vienas iš geriausių ministrų, jam teko labai sunkus sektorius, spaudimas yra milžiniškas. Bet manau, kad ministras su tuo susitvarkė. Džiaugiuosi, kad jis atėjo į politiką, būtų netektis, jei jam reikėtų pasitraukti, tikiuosi, kad nebus šito pasikeitimo“, – tikėjosi R.Karbauskis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.