Opozicijos verdiktas: R. Karbauskis esminėmis politinėmis figūromis nebežaidžia

Liberalų sąjūdžio pirmininko Eugenijaus Gentvilo teigimu visi sprendimų priėmimo svertai yra atimti iš Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininko Ramūno Karbauskio.

Ramūnas Karbauskis.<br>T.Bauro nuotr.
Ramūnas Karbauskis.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 26, 2019, 8:26 AM, atnaujinta Jul 26, 2019, 9:32 AM

Ketvirtadienį Seimas baigė pavasario sesiją, tačiau po koalicijos sutarties naujieji ministrai ne tik neprisiekė Seime, jie net nebuvo premjero Sauliaus Skvernelio pateikti prezidentui Gitanui Nausėdai.

„Seimas ir visa Lietuva yra tokioje situacijoje, kad S.Skvernelis yra padėties viešpačiu, jis gali dėlioti su prezidentu G.Nausėda šachmatų figūras ir atnešti į Seimą jau tai, ką pats norės“, – situaciją Žinių radijo eteryje komentavo E.Gentvilas.

Jis pabrėžė ir dar vieną aspektą – valdžios susikoncentravimą tarp trijų svarbiausių politikų šalyje.

„Esminis dalykas, kad susivienijo trys valstybės vadovai – prezidentas G.Nausėda, premjeras S.Skvernelis ir Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis. Jie gali dėlioti pasiansą taip, kaip jiems atrodo geriausiai, aš tikiu, kad jie protingai tai sudėlios. Visi įgaliojimai dabar yra atiduoti Vyriausybei, o valdančioji dauguma turi tik vieną šansą – arba balsuoti už S.Skvernelio pasiūlytus ministrus, ar ne. Aš manau, kad balsuos, nes jei valdantieji to nedarys, jau tikrai kvepėtų pirmalaikiais rinkimais“, – kalbėjo Seimo narys.

Jo teigimu, R.Karbauskis esminėmis figūromis šiuo metu nebežaidžia.

„Nuolatinė R.Karbauskio konfrontacija net keliais frontais priveda prie to. R.Karbauskio šitame žaidime gi nebėra“, – teigė E.Gentvilas.

Jis teigė, kad kelių liberalų frakcijos atstovų siūlomas pirmalaikių rinkimų planas kol kas nėra realus. Tačiau viskas paaiškės rugpjūčio 20 dieną, tada Seime bus skelbiamas neeilinis posėdis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.