Teismas atmetė 2 mln. eurų Klaipėdos uosto ieškinį E. Gentvilui

Teismas trečiadienį atmetė 2 mln. eurų vertės Klaipėdos jūrų uosto ieškinį prieš buvusį uosto vadovą, Liberalų sąjūdžio lyderį Eugenijų Gentvilą.

 Eugenijus Gentvilas ir Arvydas Vaitkus.<br> lrytas.lt koliažas
 Eugenijus Gentvilas ir Arvydas Vaitkus.<br> lrytas.lt koliažas
 Arvydas Vaitkus.<br> T.Bauro nuotr.
 Arvydas Vaitkus.<br> T.Bauro nuotr.
 Eugenijus Gentvilas.<br> D.Umbraso nuotr.
 Eugenijus Gentvilas.<br> D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Paulius Viluckas, BNS

Aug 7, 2019, 5:06 PM, atnaujinta Aug 7, 2019, 5:24 PM

Vilniaus apygardos teismas trečiadienį paskelbė, kad buvusio uosto vadovo Arvydo Vaitkaus inicijuotas ieškinys atmestas, pranešė Liberalų sąjūdis.

E. Gentvilas ieškinį vadina avantiūra.

„Aš manau, kad tai yra niekuo nepateisinamas avantiūrizmas už valstybės pinigus ir tegu uosto direkcija sprendžia, ar yra atsakomybė už ištaškytus uosto direkcijos pinigus“, – BNS teigė parlamentaras.

Jis pabrėžė, kad byla uostui kainavo 55 tūkst. eurų – 18,3 tūkst. eurų bus kompensuota pačiam E. Gentvilui, direkcijos advokatų paslaugos kainavo 25,2 tūkst. eurų, taip pat sumokėta 11 tūkst. eurų žyminio mokesčio.

„A. Vaitkus nutarė kenkti E. Gentvilui ir nedraugiškai jiems partijai Liberalų sąjūdžiui už valstybės įmonės pinigus. Valstybės įmonė išleido 55 tūkst. eurų“, – sakė E. Gentvilas.

A. Vaitkaus vadovaujama uosto direkcija praėjusių metų rugpjūtį teigė, kad žala įmonei buvo padaryta netinkamai įgyvendinant direkcijos, kai jai vadovavo E. Gentvilas, pasirašytas rangos sutartis su įmonėmis „Klaipėdos hidrotechnika“, Austrijos „Strabag Wasserbau“ ir Danijos „Rohde Nielsen“.

E. Gentvilas 2016 metais sakė, jog sutartis su „Klaipėdos hidrotechnika“ buvo nutraukta dėl objektyvių priežasčių – įmonei buvo paskelbtas bankrotas, jos sąskaitos buvo areštuotos ir antstoliai draudė uostui mokėti pinigus. Be to, „Klaipėdos hidrotechnika“ pačiam uostui buvo skolinga 9 mln. litų (2,6 mln. eurų), kurių dėl bankroto jis būtų neatgavęs.

Pats E. Gentvilas šią bylą vadino šių metų kovą atleisto uosto vadovo A. Vaitkaus politiniu kerštu.

Pretenzija E. Gentvilui buvo pateikta 2016 metais, tais pačiais metais A. Vaitkus dalyvavo Seimo rinkimuose su socialdemokratų partija.

Klaipėdos uostui E. Gentvilas vadovavo nuo 2009 metų birželio iki 2012 metų lapkričio, kai buvo išrinktas į Seimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.