A. Širinskienės žodžius neigęs V. Pranckietis pabrėžė, kad svarstytų galimybę jungtis prie „socialdarbiečių“

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis ragina valstietę Agnę Širinskienę, LRT duotame interviu užsiminusią, kad V. Pranckiečiui „socialdarbiečiai“ pasiūlė tapti jų partijos nariu, kalbėti už save. Pasak parlamento vadovo, tokio pasiūlymo iš Gedimino Kirkilo vadovaujamos partijos jis nesusilaukė, tačiau, pabrėžė jis, gavęs tokį kvietimą jį svarstytų.

 V.Pranckietis neigė A.Širinskienės žodžius.<br> lrytas.lt montažas.
 V.Pranckietis neigė A.Širinskienės žodžius.<br> lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 19, 2019, 1:18 PM, atnaujinta Aug 19, 2019, 1:19 PM

„Manau, kad iš jų („socialdarbiečių“. – ELTA) kas nors turėtų kalbėti, o ne tai, kad Širinskienė pasako „socialdarbiečių“ nuomonę“, – Seime kalbėjo V. Pranckietis.

Žurnalistų paklaustas, ar yra gavęs kvietimą iš koalicijos partnerių, V. Pranckietis tvirtino, kad jokių pasiūlymų nėra sulaukęs. Tačiau, sakė Seimo vadovas, gavęs tokį pasiūlymą jį svarstytų.

„Kai gaučiau – tada svarstyčiau“, – kalbėjo politikas.

A. Širinskienė, LRT duotame interviu komentuodama Seimo vadovo atsisakymą trauktis iš einamų pareigų po to, kai buvo persiderėta dėl valdančiosios daugumos, teigė, kad V. Pranckiečio buvimo ar nebuvimo partijoje klausimą valstiečiai svarstys rugsėjo pradžioje. Kartu politikė užsiminė, kad V. Pranckiečiui „socialdarbiečiai“ galėjo pasiūlyti tapti jų partijos nariu.

„Kaip suprantu, jis turi „socialdarbiečių“ pasiūlymą tapti jų nariu ir tokiu būdu išlaikyti pareigas“, – sakė A. Širnskienė.

ELTA primena, kad, pagal valdančiųjų susitarimą, Seimo pirmininko pozicija turi atitekti „socialdarbiečiams“. Tačiau valstiečių partijai priklausantis V. Pranckietis su tuo nesutinka ir trauktis iš einamų pareigų atsisako.

Raginimą trauktis jis yra įvardinęs šantažu ir asmeninėmis Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininko Ramūno Karbauskio ambicijomis.

Savo ruožtu R. Karbauskis yra pareiškęs, kad jis neprieštarautų, jei V. Pranckietis liktų savo poste, tačiau tik tuo atveju, jeigu jis sutartų dėl to su „socialdarbiečiais“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.