Aistros dėl Vyriausybės įgaliojimo procedūros nerimsta: LSDP kreipėsi į Etikos komisiją

Valdančiųjų pasirinkta Vyriausybės įgaliojimų grąžinimo procedūra toliau kelia aistras. Opozicija ne tik ketvirtadienį kreipėsi į Konstitucinį Teismą, tačiau Seimo socialdemokratų partijos frakcija kreipiasi ir į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją, kad jų – Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) – pavadinimas būtų pašalintas iš Vyriausybės programos dokumentų.

Saulius Skvernelis, Ramūnas Karbauskis, Gintautas Paluckas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Saulius Skvernelis, Ramūnas Karbauskis, Gintautas Paluckas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 22, 2019, 12:10 PM

Socialdemokratai nepatenkinti, kad valdantieji Seimui pateikė tvirtinti protokolinį nutarimą „Dėl Lietuvos Respublikos Vyriausybės programos“ su, pasak jų, klaidomis. LSDP pabrėžia, kad šiuo metu Vyriausybės programoje nurodyta ne naujoji, 4 partijų koalicijos sudaryta Vyriausybė, tačiau „valstiečių“ ir socialdemokratų koalicijos pagrindu sudarytas Ministrų kabinetas.

„Seime patvirtinta Vyriausybės programa yra teisės aktas ir jis turi atitikti realią situaciją. Mes, Lietuvos socialdemokratų partijos frakcija, nuo 2017 m. lapkričio 7 d. esame pasiskelbę opozicine frakcija. Reikalaujame, kad klaidinanti informacija būtų ištaisyta“, – sako Seimo socialdemokratų frakcijos seniūnas Julius Sabatauskas.

Socialdemokratų frakcija išplatintame pranešime pabrėžia, kad jie nepritaria daugeliui dabartinių valdančiųjų sprendimų. Pasak jų, atsakomybę už sprendimus turi prisiimti tie, kurie juos realiai daro.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.