Naujausia žinia apie S. Skvernelio sveikatą: aiškėja, kokia operacija buvo atlikta

Premjeras Saulius Skvernelis atsigauna po jam atliktos operacijos. Socialiniame tinkle S.Skvernelis padėkojo medikams ir pripažino, kad teks tęsti gydymą ir artimiausiais mėnesiais skirti laiko įvairioms procedūroms. Dėl sveikatos bėdų kai kuriuos darbus ir susitikimus premjerui teks atidėti į šalį.

Saulius Skvernelis<br>D.Umbraso nuotr.
Saulius Skvernelis<br>D.Umbraso nuotr.
Saulius Skvernelis su šeima<br>D.Umbraso nuotr.
Saulius Skvernelis su šeima<br>D.Umbraso nuotr.
Saulius Skvernelis<br>T.Bauro nuotr.
Saulius Skvernelis<br>T.Bauro nuotr.
Sauliaus Skvernelio  žmona.<br>T.Bauro nuotr.
Sauliaus Skvernelio  žmona.<br>T.Bauro nuotr.
Saulius Skvernelis.<br>T.Bauro nuotr.
Saulius Skvernelis.<br>T.Bauro nuotr.
Saulius Skvernelis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Saulius Skvernelis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Saulius Skvernelis ir Ramūnas Karbauskis<br>T.Bauro nuotr.
Saulius Skvernelis ir Ramūnas Karbauskis<br>T.Bauro nuotr.
Saulius Skvernelis<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Saulius Skvernelis<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

2019-08-26 16:08, atnaujinta 2019-08-27 14:48

„Lietuvos ryto“ televizijos žinių šaltiniai sako, kad premjerui galėjo būti atlikta inkstų operacija. Prezidentas Gitanas Nausėda premjerui suteikė galimybę daugiau nei mėnesiui, prireikus, atidėti darbus.

Šiandien vyriausybėje premjero nėra. nebus ir rytoj. Jis sveiksta po planinės operacijos. Operacija jam atlikta per atostogas, prieš kelias savaites. Premjeras neatskleidžia, kodėl jam prireikė operacijos.

„Deja, turiu tęsti gydymą, todėl artimiausiais mėnesiais teks laikas nuo laiko skirti dėmesį ir būtinoms procedūroms. Jų metu stengsiuosi, kiek tai įmanoma, neatsitraukti nuo darbų ir su atsinaujinusia komanda įgyvendinsime užduotis, kurias esame užsibrėžę. Turiu daugybę kvietimų dalyvauti įvairiuose renginiuose, tačiau šį kartą prašau man atleisti“, – socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė S.Skvernelis.

„Lietuvos ryto“ televizijos žinių šaltiniai teigia, kad premjerui S.Skverneliui galėjo būti atlikta inkstų operacija. Po operacijos S.Skvernelis grįžo į darbus – dalyvavo neeilinėje Seimo sesijoje, kur buvo iš naujo patvirtinta vyriausybė ir kandidatas į eurokomisarus. Tačiau tolimesnių darbų Premjeras, anot jo patarėjo, imsis atsižvelgdamas į savo sveikatą. Prezidentas dekretu S.Skverneliui suteikė galimybę daugiau nei mėnesiui reikalui esant atsitraukti nuo darbų.

„Prezidento dekrete labai aiškiai nurodyta, kad visu laikotarpiu iki spalio pradžios, kai to reikės ministras pirmininkas gali turėti nedarbingumą. Premjerą pavaduos energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas. Tai nereiškia, kad ministras pirmininkas tuo metu neis pareigų. Tiesiog, tuo metu, kai reikės, tas nedarbingumas bus paimtas“, – „Lietuvos ryto“ laidai „Reporteris“ sakė ministro pirmininko patarėjas Arnoldas Pikžirnis.

Ekspremjeras Andrius Kubilius džiaugiasi, kad kai pats vadovavo vyriausybei neteko sunkiai susirgti. Tačiau sako, kad tokiu atveju apie sveikatą būtų pasisakęs atvirai.

„Aš manyčiau, kad bent bandyčiau tą padaryt, nematau kažko gėdingo, kodėl reikėtų tuos dalykus slėpt. Premjero darbas sudėtingas, atsakingas, reikalaujantis stiprios sveikatos. Gali susiklostyt dėl vienokių ar kitokių priežasčių, kad tie sveikatos reikalai gali trukdyti eiti tinkamai pareigas. Premjero atsakomybė tuos dalykus įvertinti ir visuomenė turi žinoti“, – sakė buvęs ministras pirmininkas europarlamentaras A.Kubilius.

Ekspremjeras Algirdas Butkevičius per ketverius premjeravimo metus darėsi regos koregavimo operaciją. Kadenciją pradėjęs storų stiklų akiniais, ją įpusėjęs, tuometis premjeras akinių atsikratė. Jis apie tai informavo visuomenę.

„Savaime suprantama, visuomenę painformavau, žinot, visuomenė buvo pratusi mane matyti su akiniais ir iškart būtų paklausę „kur tie akiniai?“, „Nebereikia jums tų akinių?“ O kitokių sveikatos problemų per tą laikotarpį neturėjau. Aš manau, kad vadovai turi informuoti visuomenę“, – tvirtina buvęs ministras pirmininkas A.Butkevičius.

Buvęs Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas sako, kad svarbiausi šalies vadovai turėtų teikti informaciją apie sveikatą. Esą ir pats būtų taip padaręs, jei susirgtų eidamas pareigas.

„Pagrindinius dalykus, kodėl nepasakyti. Viešumos reikia. Kad žmogus gerai jaučiais ir toliau gali eiti pareigas, tai kodėl nepasakyti. Seimo pirmininkas, premjeras, prezidentas matomi, vieši žmonės, turėtų apie tai viešai kalbėti“, – sakė buvęs Seimo pirmininkas V.Gedvilas.

Prezidentas Valdas Adamkus žurnalistams atvirai ir reguliariai pasakojo apie sveikatos problemas. Prezidentė Dalia Grybauskaitė šiuo klausimu neatviravo visus 10 metų.

Prezidentas G.Nausėda yra sakęs, kad jo sveikata atitinka zodiako ženklą – jautį. Nusiskundimų neturi, tačiau jei prireiks medikų pagalbos, apie tai visuomenę žada informuoti.

Sveikatos klausimais nelinkusi atvirauti ir Vokietijos kanclerė Angela Merkel.

Buvo nufilmuota, kaip ji susitikusi su Suomijos premjeru ėmė nevaldomai drebėti. Tai buvo jau trečias toks priepuolis. Nepaisant to, kanclerė apie sveikatą neatviravo ir sakė problemų neturinti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.