Prašo įvertinti, ar R. Karbauskis nesiekė išvengti mokesčių bei nepažeidė įstatymų

Seimo Aplinkos apsaugos komiteto narė konservatorė Aistė Gedvilienė pirmadienį kreipėsi į Valstybinę mokesčių inspekciją (VMI) ir Valstybinę teritorijų planavimo ir statybos inspekciją (VTPSI) prašydama įvertinti, ar valstiečių lyderis Ramūnas Karbauskis nesiekė išvengti mokesčių valstybei bei nepažeidė įstatymų, savo asmeninę rezidenciją prie Kauno marių statydamas sau priklausančios įmonės vardu bei regioniniame parke, nesuderinęs su atsakingomis tarnybomis, įsirengdamas observatoriją.

Ramūnas Karbauskis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ramūnas Karbauskis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Aistė Gedvilienė<br>T.Bauro nuotr.
Aistė Gedvilienė<br>T.Bauro nuotr.
Ramūno karbauskio sklypas prie Kauno marių.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Ramūno karbauskio sklypas prie Kauno marių.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 27, 2019, 7:19 AM

Konservatorės teigimu, įstatymų leidėjas turėtų savo asmeniniu pavyzdžiu rodyti pagarbą teisės viršenybės principui, preciziškai laikytis įstatymų bei demonstruoti aukštus etiško elgesio standartus.

„Deja, jau ne pirmą kartą matome, jog valdančiosios koalicijos lyderiai turi savotišką santykį tiek su įstatymais, tiek su etika. Asmeninės rezidencijos statymas įmonės vardu sudaro galimybę nukelti mokesčių mokėjimus ar net kai kurių mokesčių iš viso išvengti.

Žiniasklaida taip pat skelbia, kad observatorija yra pastatyta negavus reikiamų leidimų. Todėl tokie politikų veiksmai tik dar labiau skatina žmonių nusivylimą valstybe ir diskredituoja kovą su šešėliu.

Tikiuosi, kad valstybės institucijos neišsigąs šio kerštingo politiko įtakos ir principingai įvertins, ar jo veiksmuose nėra įstatymo pažeidimų“, – teigė A. Gedvilienė.

ELTA primena, kad R. Karbauskis pastarąją savaitę deklaravo už 7 mln. eurų įsigijęs namą prie Kauno marių. Politikas Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai pateiktose deklaracijose taip pat nurodė, kad yra įsigijęs kelis sklypus, teleskopą ir jo gaubtą.

Kaip skelbė poratalas „Lietuvos rytas“, leidimas Kauno marių regioniniame parke statyti observatoriją nėra išduotas, o ikiprojektinis pasiūlymas su kupolu buvo atmestas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.