Įtarimų sulaukęs teisėjas: „Esu kaltas tik prieš Dievą“

Penktadienį Vilniuje susirinkusi Teisėjų taryba vėl svarsto trijų, dar  vasario mėnesį įtarimų sulaukusių teisėjų likimą. 

 Teisėjas V.Bavėjanas (kairėje) į posėdį atvyko su advokatu S.Juzukoniu. <br> V.Ščiavinsko nuotr. 
 Teisėjas V.Bavėjanas (kairėje) į posėdį atvyko su advokatu S.Juzukoniu. <br> V.Ščiavinsko nuotr. 
 Advokatė A.Ručienė teigė, jog G.Čekanauskas nepažeidė nei etikos, nei įstatymų. <br> V.Ščiavinsko nuotr. 
 Advokatė A.Ručienė teigė, jog G.Čekanauskas nepažeidė nei etikos, nei įstatymų. <br> V.Ščiavinsko nuotr. 
 G.Kaminskas tarybai aiškinosi antrą kartą. <br> V.Ščiavinsko nuotr. 
 G.Kaminskas tarybai aiškinosi antrą kartą. <br> V.Ščiavinsko nuotr. 
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 30, 2019, 10:55 AM, atnaujinta Aug 30, 2019, 11:58 AM

Į Teisėjų tarybą kreipęsis prezidentas Gitanas Nausėda yra pateikęs prašymą nušalinti nuo pareigų aštuonis teisėjus, galimai pažeminusius teisėjo  vardą. 

„Esu kaltas tik prieš Dievą“, – išėjęs iš pasitarimo salės žurnalistams sakė Apeliacinio teismo teisėjas Valdimaras Bavėjanas. Teisėjas teigė  visiškai nesutinkantis su jam pareikštais įtarimais, bet negalintis komentuoti ikiteisminio tyrimo duomenų. 

Siekiant užtikrinti  ikiteisminio tyrimo duomenų slaptumą, klausimas nagrinėjamas uždarame posėdyje. 

Su advokatu atvykęs V.Bavėjanas nusprendė nelaukti sprendimo ir sužinoti  jį telefonu. 

Susipažinusi su prokuratūros medžiaga teisėjų taryba pateikti paaiškinimų išsikvietė tris teisėjus – V.Bavėjaną, Kauno administracinio teismo teisėją Gintarą Čekanauską. Antrą kartą į teisėjų tarybos posėdį buvo  iškviestas Vilniaus apygardos administracinio teismo teisėjas Arūnas Kaminskas. 

Teisėjų taryba nusprendė, kad teisėjų vardą pažemino V.Bavėjanas ir G.Čekanauskas,  bet tokio nusižengimo nepadarė A.Kaminskas. Teisėjų taryba nepritarė jo atleidimui. Apeliacinio teismo teisėjo V.BAvėjano atleidimui dar turės pritarti Seimas.

Sprendimo  nelaukė ir iš Kauno atvykęs G.Čekanauskas. „G.Čekanauskas  yra nekaltas“, – apie teisėjui pareikštus įtarimus sakė jo advokatė  Aušra Ručienė. Advokatė tvirtino, jog G.Čekanauskas nepažeidė ir teisėjų  etikos: „Jis tikrai nesielgė netinkamai, su niekuo nesitarė ir niekam  pažadų nedalino“. 

A.Kaminskas paaiškinimus  yra davęs jau ankstesniame posėdyje, tačiau teisėjų tarybai pritrūko  duomenų priimti sprendimą. 

Vilniaus administracinio teismo teisėjas G.Kaminskas teigė pats nežinantis,  kodėl buvo iškviestas antrą kartą. Jis taip pat teigė nepripažįstantis pareikštų įtarimų, „Tikiuosi paties geriausio sprendimo, ir čia, ir baudžiamojoje byloje“. 

Prieš kelias savaites Teisėjų taryba pritarė Aukščiausiojo Teismo teisėjo Egidijaus Laužiko, Apeliacinio teismo teisėjo Konstantino Gurino ir Vilniaus apygardos teismo teisėjo Henricho Jaglinskio atleidimui. 

Pastarasis teisėjas jau yra atleistas, likusių dviejų likimas šiuo metu svarstomas Seime. 

Teisėjų taryba nesutiko atleisti Apeliacinio teismo teisėjo Viktoro Kažio ir Vilniaus apylinkės teismo teisėjo Roberto Rainio.  

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.