G. Nausėda Varšuvoje paminėjo Antrojo pasaulinio karo pradžios metines

Prezidentas Gitanas Nausėda sekmadienį Varšuvoje dalyvavo Antrojo pasaulinio karo pradžios 80-ųjų metinių minėjimo renginiuose.

G.Nausėda susitiko su Lenkijos vadovu A.Duda.<br>AFP/Scanpix nuotr.
G.Nausėda susitiko su Lenkijos vadovu A.Duda.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 1, 2019, 6:54 PM

Į Lenkijos sostinę šia proga atvyko daugiau nei 20 pasaulio šalių vadovų, tarp kurių Vokietijos, Austrijos, Bulgarijos, Čekijos, Estijos, Slovakijos, Latvijos, Islandijos, Vengrijos, Ukrainos, Gruzijos prezidentai.

G. Nausėda dalyvavo minėjimo renginyje Varšuvos J. Pilsudskio aikštėje, kur karo aukų atminimui suskambėjo simbolinis varpas.

„Mūsų, viso pasaulio šalių vadovų, pareiga yra užtikrinti, kad Antrojo pasaulinio karo siaubas daugiau niekada nebepasikartotų“, – sakė G. Nausėda.

„Vienybė, taika, nepriklausomybės ir demokratijos išsaugojimas, užtikrinant mūsų piliečių saugumą, yra pagrindiniai globalios bendruomenės tikslai, šalių lyderių atsakomybė ir kiekvieno pasaulio piliečio teisė“, – pridūrė prezidentas

Atminimo renginių programoje numatyta oficiali vakarienė Lenkijos prezidento kvietimu Lenkijos Karaliaus rūmuose ir koncertas Antrojo pasaulinio karo pradžios 80-mečiui paminėti Varšuvos didžiajame teatre.

Prezidentas Gitanas Nausėda Lenkijoje lankėsi jau antrą kartą. Pirmasis jo susitikimas su Lenkijos Prezidentu Andrzejumi Duda vyko liepos 16 dieną, tai buvo pirmasis oficialus užsienio vizitas prasidėjus jo kadencijai.

Į Lenkiją planavo atvykti ir JAV prezidentas Donaldas Trumpas, bet išvakarėse jis atšaukė vizitą dėl artėjančio uragano. 

Lenkija į renginį nusprendė nekviesti Rusijos prezidento Vladimiro Putino. 

Antrojo pasaulinio karo pradžia laikoma 1939  metų rugsėjo 1 diena, kai Vokietija užpuolė Lenkiją.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.