Į R. Masiulio kėdę sėdęs naujasis vadas J. Narkevičius pajuokavo apie radinį ministerijoje

Valstiečių lyderis Ramūnas Karbauskis pareiškė, kad buvusiam susisiekimo ministrui Rokui Masiuliui teks atsakyti už neatliktus arba nekokybiškai atliktus darbus. O ką ministerijoje aptiko jos naujasis vadovas 57-erių Jaroslavas Narkevičius?

Susisiekimo ministras J.Narkevičius prisipažino, kad į daug ką dar reikia įsigilinti.<br>Lrytas.lt fotomontažas
Susisiekimo ministras J.Narkevičius prisipažino, kad į daug ką dar reikia įsigilinti.<br>Lrytas.lt fotomontažas
Susisiekimo ministras J.Narkevičius prisipažino, kad į daug ką dar reikia įsigilinti.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Susisiekimo ministras J.Narkevičius prisipažino, kad į daug ką dar reikia įsigilinti.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Susisiekimo ministras J.Narkevičius prisipažino, kad į daug ką dar reikia įsigilinti.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Susisiekimo ministras J.Narkevičius prisipažino, kad į daug ką dar reikia įsigilinti.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 3, 2019, 7:02 PM

„Lietuvos ryto“ paklaustas apie Susisiekimo ministerijoje rastą palikimą Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos į ministro postą deleguotas J.Narkevičius pašmaikštavo: „Radau tik kilimus. Neasfaltuotų žvyrkelių ministerijoje neradau.“

– Gal jau spėjote susidaryti nuomonę, kuris teisesnis – ar save gyręs R.Masiulis, ar jį peikiantis R.Karbauskis? Ar jūsų pirmtako darbe buvo broko? – „Lietuvos rytas“ paklausė J.Narkevičiaus.

– Nenorėčiau nei vardyti broko, nei vertinti buvusio ministro darbo. Mano tikslas yra pasiekti, kad pradėti darbai būtų atliekami intensyviau ir pradėtų matytis rezultatai, todėl neturiu laiko gręžiotis atgal.

– Vis dėlto atėjęs į ministeriją pamatėte ne vien kilimus, bet ir pradėtus darbus, kuriuos turbūt tęsite arba ne. Ar tokią reviziją jau atlikote?

– Elgčiausi neatsakingai, jei dabar imčiau vardyti, kas buvo gerai, o kas blogai. Pirmomis darbo savaitėmis daugiau dėmesio skyriau įvairiems organizaciniams reikalams.

Aišku, gilinausi ir į ministerijos struktūrą, jai pavaldžias įstaigas, jose vykusius pokyčius, bet ką nors konkretizuoti būtų per anksti.

– Tačiau, skirtingai nei apie kitas ministerijas, apie Susisiekimo ministeriją ir buvusį jos vadovą žmonės turėjo labai aiškią nuomonę. Nemažai žmonių jį gyrė, o kritikai irgi buvo kategoriški – R.Masiulio nuopelnai yra viešųjų ryšių specialistų kūrinys. Kuriai stovyklai jūs priklausote?

– Manau, R.Masiuliui pavyko organizuoti sklandų valdymo procesą – ministerijoje įdiegtos naujausios technologijos ir valdymo metodai.

Jos kolektyvui jau pasakiau, kad korekcijų bus, bet kosmetinio pobūdžio. Bet struktūrinių pokyčių imtis nesiruošiu – dar vienos reorganizacijos tikrai nebus.

– R.Masiulis skelbė, kad vienas jo prioritetų – sistemos skaidrinimas. Jis prezidentui Gitanui Nausėdai netgi nešė raudoną segtuvą su jo esą „iškeltomis bylomis“. Ką su jomis darysite jūs?

– Tai teisiniai procesai. Kiekviena byla analizuojama atskirai ir mano pareiga pasirūpinti, kad ministerijos interesams būtų tinkamai atstovaujama. Kol kas prie tų skandalingų istorijų prisiliečiau tik paviršutiniškai, su jų turiniu dar nesu išsamiai susipažinęs.

– Bet tie, kurie jau yra įsigilinę, pavyzdžiui, asociacijos „Lietuvos keliai“ vykdomasis direktorius Rimvydas Gradauskas, teigia, kad prieš kelininkus buvo vykdomas genocidas. Anot jo, pastaruoju metu keliams buvo skiriama per mažai lėšų, o ir jos nebuvo panaudojamos.

– Nebūčiau linkęs taip tirštinti spalvų. Man reikia įsigilinti, kad galėčiau kompetentingai įvertinti situaciją, apie kurią kalba R.Gradauskas.

Be to, mano interesas ne dairytis, kas buvo, o pasiekti, kad būtų daroma tai, kas galbūt nebuvo padaryta, taip pat ir kalbant apie kelius.

Norėčiau, kad jų asfaltavimo darbai vyktų sparčiau, kad viešųjų pirkimų procedūros nebūtų vilkinamos.

– Ar netrikdo tai, kad per likusius metus teks užsiimti pataisymais ir patobulinimais, kuriuos prieš Seimo rinkimus bus gana sudėtinga pateikti žmonėms kaip nuveiktus ypatingus darbus?

– Neturiu tikslo ką nors įrodyti. Man rūpi tvarkingai ir efektyviai atlikti pavestą darbą.

– Didesnių ambicijų neturite?

– Mūsų ambicija – spartinti procesą, kuris būtų orientuotas į rezultatus. Kokie jie bus, parodys laikas. Nesibaiminu, kad mano įnašu gali būti laikomas gerų darbų tęsimas.

Svarbu, kad nesugadinčiau. Bet dabar galvoju apie darbus, kuriuos turiu atlikti artimiausiu metu.

Jų daug. Aš žinau, kad jei ko nors nepadarai, būni kaltas vienas, o kai padarai, laimėtojų atsiranda labai daug.

– Ar tai, kad jums teko susisiekimo ministro kėdė, nors anksčiau buvo žadėtas postas Vidaus reikalų ministerijoje, neišmušė iš vėžių?

– (Juokiasi.) Ar dar bus klausimų?

Į jokią kitą kėdę aš dar nebuvau spėjęs atsisėsti. Vyko svarstymai, mes bendrai gilinomės ir į vieną, ir į kitą mums pavestą kuruoti sritį, todėl negaliu sakyti, kad dabartinės pareigos mane užgriuvo kažkaip netikėtai.

– Atrodo, kad jums teko patirti tą patį, ką ir kandidatui į Europos Komisijos narius Virginijui Sinkevičiui, kuris vis dar nežino, kokį portfelį gaus?

– Mums buvo kiek lengviau – mes turėjome tik dvi galimybes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.