„Ant klaustuko“ naujoje frakcijoje likęs M. Puidokas: prie to prisidėjo R. Karbauskis

Naują frakciją Seime kuriančiam Vytautui Kamblevičiui trečiadienį lrytas.lt pareiškus, kad parlamentaras Mindaugas Puidokas, kuris vienas pirmųjų buvo įvardijamas kaip naujojo politinio darinio būsimasis narys, galiausiai liko „ant klaustuko“, pats M.Puidokas rėžė turįs daug dvejonių ir apie savo sprendimą paskelbsiąs ketvirtadienį.

M.Puidokas liko nustebęs dėl tokių naują frakciją lipdančio parlamentaro pareiškimų, kurie esą jam pačiam sukėlė abejonių, ar prisijungimas jam išeis į naudą.<br>T.Bauro nuotr.
M.Puidokas liko nustebęs dėl tokių naują frakciją lipdančio parlamentaro pareiškimų, kurie esą jam pačiam sukėlė abejonių, ar prisijungimas jam išeis į naudą.<br>T.Bauro nuotr.
Mindaugas Puidokas.<br>D.Umbraso nuotr.
Mindaugas Puidokas.<br>D.Umbraso nuotr.
V.Kamblevičius.<br>D.Umbraso nuotr.
V.Kamblevičius.<br>D.Umbraso nuotr.
V.Kamblevičius.<br>D.Umbraso nuotr.
V.Kamblevičius.<br>D.Umbraso nuotr.
Ramūnas Karbauskis.<br>D.Umbraso nuotr.
Ramūnas Karbauskis.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Sep 11, 2019, 5:49 PM, atnaujinta Sep 11, 2019, 5:57 PM

Be to, jis pabrėžė kalbėjęsis su kitais būsimosios frakcijos nariais ir sulaukęs iš jų palankumo, dėl to, politiko įsitikinimu, čia nagus gali būti prikišęs Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderis Ramūnas Karbauskis.

Pasisakymai nustebino

V.Kamblevičius trečiadienį patvirtino, kad frakcija bus įregistruota jau ketvirtadienį, o jos pavadinimas bus „Lietuvos gerovei“. Jis įvardijo ir visus septynis būsimos frakcijos narius bei atskleidė, kad dėl parlamentaro M.Puidoko – klaustukas.

„Kol kas yra septyni nariai, bet dar patikslinsime rytoj ryte. Dėl M.Puidoko dar yra tam tikrų situacijų... Tai esame mes visi penki („Tvarkos ir teisingumo“ frakciją palikę nariai, aut.past.), Rimas Andrikis ir Algirdas Butkevičius“, – būsimus bendražygius lrytas.lt vardijo V.Kamblevičius.

Savo ruožtu pats M.Puidokas liko nustebęs dėl tokių naują frakciją lipdančio parlamentaro pareiškimų, kurie esą jam pačiam sukėlė abejonių, ar prisijungimas jam išeis į naudą.

„Kai sulaukiau pakvietimo, aš jiems pasakiau, kad apsvarstysiu ir kad nemėgstu skubos. Pasakysiu tą sprendimą rytoj. Sprendimo dar nėra. Visi nori padaryti kuo greičiau, bet tai yra ganėtinai svarbus sprendimas, jeigu kažkur eini ir jungiesi, tai aš noriu jį apsvarstyti ramiai.

Tikrai pripažinsiu, kad, pamačius tą publikaciją pas jus (Atskleistas naujosios frakcijos pavadinimas bei nariai, dėl M. Puidoko – klaustukas), abejonių kilo daugiau“, – neslėpė politikas.

Neigiamų reakcijų nepastebėjo

Paklaustas, ar gali būti, kad pakliuvo į „nepageidaujamų asmenų“ frakcijoje sąrašą, kurį, lrytas.lt žiniomis, sudaro parlamentarai Artūras Skardžius, Petras Gražulis, Vytautas Bakas bei Remigijus Žemaitaitis, M.Puidokas tikino anksčiau kalbėjęsis su visais ir nepalankumo nepastebėjęs.

„Nežinau, matote, reikėtų klausti kitų, ar jie kažkokių klaustukų kam nors turi. Nežinau. Su manimi buvo tikrai ne vienas ir ne du žmonės iš frakcijos kalbėję apie galimybę bendradarbiauti, bet mano paties atveju, aš, kaip jaunas politikas, atsargiai į bet kurį žingsnį žiūriu.

Aš tame sąraše nebuvau ir man nei vienas iš galimų būsimos frakcijos narių nieko nesakė“, – tikino jis.

Mato R.Karbauskio įtaką

Tiesa, M.Puidokas pabrėžė, kad „ant klaustuko“ jis galėjo likti esą dėl R.Karbauskio įsikišimo.

„Atkreipkite dėmesį, kad ponas Karbauskis šiandien savo pasisakyme lrytas.lt (R. Karbauskis perspėjo naujai besikuriančią frakciją: „Bendradarbiavimo gali ir nebūti“) aiškiai įvardijo, kad tam tikrų žmonių nenorėtų, tai nenustebčiau, jeigu tų nenorimų žmonių sąraše pirma pavardė yra mano.

Jeigu iš tikrųjų yra dėl manęs kažkokių abejonių, tai jos turbūt susijusios su tuo, nes, jeigu būčiau toje frakcijoje, tai su ja gal nelabai norėtų bendradarbiauti“, – svarstė Seimo narys.

Vis dėlto jis teigė nemanąs, kad R.Karbauskis diriguoja naujai kuriamai frakcija, o tik naudojasi savo įtaka.

„Nemanau, kad jis diriguoja, bet, nujausdamas savo svorį, jis daro tam tikrą politinį spaudimą“, – poziciją išsakė M.Puidokas.

Lrytas.lt primena, kad antradienį Seimo posėdyje paskelbta, jog „tvarkiečių“ frakciją palieka keturi nariai.

Ją palikti nusprendė Juozas Imbrasas, Algimantas Dumbrava, Ona Valiukevičiūtė ir V.Kamblevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.