R. Žemaitaitis kirto iš peties: džiaugiuosi, kad nebereikia masažuoti kolegų pensininkų

„Šiandien ryte pusryčiavau su vaikais ir bent jau džiaugiausi, kad septintą nereikėjo važiuoti į darbą masažuoti mano buvusius kolegas pensininkus ir paruošti juos prieš darbotvarkę“, – taip į visų penkių bendražygių „tvarkiečių“ pasitraukimą ir naujos frakcijos sukūrimą sureagavo vienas mūšio lauke likęs Remigijus Žemaitaitis.

Remigijus Žemaitaitis negailėjo kirčių buvusiems kolegoms.<br>D.Umbraso nuotr.
Remigijus Žemaitaitis negailėjo kirčių buvusiems kolegoms.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 12, 2019, 11:14 AM, atnaujinta Sep 12, 2019, 12:44 PM

Ketvirtadienį visi penki „tvarkiečių“ frakcijoje su R.Žemaitaičiu buvę kolegos paskelbė, kad įkurta nauja frakcija „Lietuvos gerovei“, ir tokiu būdu „tvarkiečių“ frakcija Seime griuvo, o R.Žemaitaitis buvo priverstas trauktis į Mišrią parlamentarų grupę.

Vienas be bendražygių likęs R.Žemaitaitis teigė nemanantis, kad dėl to turėtų atsisakyti Seimo vicepirmininko posto bei save lygino su taip pat vienu be paramos likusiu Seimo vadovu Viktoru Pranckiečiu.

Jo teigimu, koalicinis susitarimas buvo pasirašytas tarp partijų, o ne tarp frakcijų, dėl to Seimo vicepirmininko postas ir toliau išlieka jo rankose, o ar šioje kėdėje jis nebepageidaujamas, esą turėtų nuspręsti pati koalicija.

„Gal mano gerą bičiulį Vytautą (Kamblevičių, aut.past.) fazės irgi veikia. Paprastas dalykas yra, tai koalicinis pasirašymas, pagal kurį Seimo pirmininko postas atitenka „socialdarbiečiams“, o vicepirmininko – „tvarkiečiams“.

Ne frakcijai, o partijai. Būtų gerai, kad kolegos pradėtų dokumentus skaityti“, – įgėlė R.Žemaitaitis.

Kitą savaitę jis teigė susitiksiantis su partiečiais ir svarstysiantis „Tvarkos ir teisingumo“ partijos likimą. Beje, visi „tvarkiečių“ frakciją palikę nariai tvirtino iš partijos nesitrauksiantys.

„Mes kitą savaitę renkamės, nes yra užregistruoti du partijos pavadinimai, prekinis ženklas ir gruodžio mėnesį turi būti kongresas ir jame arba visa partija keisis su visu pavadinimu, herbu, prekiniu ženklu, ideologija, arba iš tikrųjų tai, kas buvo taryboje išsakyta rugpjūčio 4 dieną, yra siūloma kurti naują politinę jėgą“, – aiškino R.Žemaitaitis.

„Aš esu pakankamai jaunas žmogus ir tikrai matau gerą viziją, gerą Lietuvą, ir tikrai nenoriu atsisukti ir žiūrėti į Antavilių senelių namus, kaip globos koks darbuotojas, ir kiekvieną rytą masažuoti“, – kirčių frakciją palikusiems bendražygiams negailėjo R.Žemaitaitis.

Jis taip pat pridūrė, kad partija spęs iš „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos pasitraukusių kolegų likimą.

„Nematau, kad reikėtų sąmoningai mesti, ar kerštauti. Manau, kad patys sąmoningai supranta, ką jie padarė. Mūsų įstatuose aiškiai pasakyta, kad partijos nariai priklauso frakcijai „Tvarka ir teisingumas“ ir turi būti tokia frakcija.

Tai pakankamai grubus ir didelis pažeidimas yra, nes trys partijos nariai prisidėjo prie kitos frakcijos šiandien“, – sakė R.Žemaitaitis.

R. Žemaitaitį ragina trauktis iš Seimo vicepirmininkų

Naujos įkurtos frakcijos „Lietuvos gerovei“ seniūnas V.Kamblevičius sako, kad Tvarkos ir teisingumo lyderis R. Žemaitaitis, subyrėjus „tvarkiečių“ frakcijai, turėtų trauktis iš užimamo Seimo vicepirmininko posto.

Naujos frakcijos steigimą pabrėžtinai lydėjęs kalbomis, kad į jokius postus nėra taikomasi, ketvirtadienį V. Kamblevičius teigė, kad galimybę užimti Seimo vicepirmininko kėdę frakcija svarstytų.

„Yra tokia patarlė – duoda imk“, – žurnalistams Seime sakė V. Kamblevičius. Politiko teigimu, kol kas derybos dėl galimybės frakcijai „Lietuvos gerovei“ užimti Seimo vicepirmininko postą nevyksta, tačiau, pabrėžė jis, tokia perspektyva būtų svarstoma.

„Derybų dėl to nebuvo, viską mes svarstysime“, – sakė ketvirtadienį darbą pradėjusios frakcijos seniūnas.

V. Kamblevičiaus teigimu, R. Žemaitaitis turėtų pats trauktis iš Seimo vicepirmininko pareigų, nes, tvirtino politikas, tą patį daryti jis ragino Seimo vadovą Viktorą Pranckietį.

„Po jo pareiškimų, kuriuos jis eskalavo apie gerbiamą Seimo pirmininką Viktorą Pranckietį, tai akivaizdu, kad jam atėjo laikas... jis turi padaryti pats, ką deklaravo ir ką nurodinėjo Pranckiečiui“, – kalbėjo V. Kamblevičius.  

„Jis mokė visose laidose, kaip Pranckiečiui palikti Seimo pirmininko postą, jis sakė, kad (V. Pranckietis. – ELTA) nekompetentingas, kad netvirtas politikas, kad jis nėra komandos žmogus, kad jis turėjo pats išeiti, tai Remigijus po šio įvykio, kadangi yra aukšto sąmoningumo, jis pats išeis“, – sakė V. Kamblevičius.  

Savo ruožtu R. Žemaitaitis teigia, kad iš posto trauktųsi tik tuo atveju, jei tą daryti įpareigotų valdančioji koalicija.

„Jeigu valdančiojoje koalicijoje bus sutarimas, kad reikia užleisti postą, aš tą pačią dieną tą padarysiu. Esu per jaunas žmogus, kad man reikėtų laikytis to posto. Trisdešimt septyneri metai, man dar viskas gyvenime priešaky. Tų postų irgi gyvenime dar bus ne vienas“, - kalbėjo R. Žemaitaitis, pridurdamas, kad pats šiuo metu pagrindo trauktis iš Seimo vicepirmininko pareigų nematantis.

„Nematau kol kas pagrindo, nes koalicinė sutartis pasirašyta su partija, yra aptartos visos pozicijos. Jeigu koalicijoje nuspręsime, kad vis dėlto reikia šito dalyko, tai ir padarysime. Tai spręs koalicija“, – apibendrino R. Žemaitaitis. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.