V. Kamblevičius pripažino R. Karbauskio įtaką dėl M. Puidoko: jis buvo kliuvinys

Naujosios frakcijos „Lietuvos gerovei“ lyderis Vytautas Kamblevičius tikina neatkalbinėjęs prie jos nesijungti parlamentaro Mindaugo Puidoko. Esą kad taip būtų geriau jis suprato pats, žiniasklaidoje išgirdęs Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininko Ramūno Karbauskio svarstymus apie kai kuriuos nepageidaujamus frakcijoje asmenis.

V.Kamblevičius.<br>D.Umbraso nuotr.
V.Kamblevičius.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 12, 2019, 10:40 AM, atnaujinta Sep 12, 2019, 10:48 AM

„Man Mindaugo elgesys pasirodė aukšto sąmoningumo. Jis kadangi sužinojo iš žiniasklaidos, kad R.Karbauskis nenorėtų jo matyti mūsų frakcijoje, tai jis pagalvojo, kad gali būti kliuvinys mūsų frakcijai, tai jis parodė sąmoningumą ir pasakė, kad dar kol kas nedalyvaus.

Ne, tai jis (R.Karbauskis, aut.past.) nereguliuoja, pats Mindaugas sako, kad gal nenoriu būti jums kliuviniu“, – aiškino V.Kamblevičius.

Savo ruožtu pats M.Puidokas pripažino, kad prie frakcijos nesijungs dėl R.Karbauskio pasisakymų ir nenoro bendradarbiauti.

„Asmeninis kerštas ir žmonių stumdymas kaip šaškių lentoje yra svarbiau nei stabilumas valstybėje ir svarbių darbų atlikimas. Tame kontekste, be abejonės, aš kenkčiau tam siekiui, kurį turi premjeras, kad valstybėje būtų stabili valdanti dauguma.

Aš nenorėjau kenkti būsimos frakcijos kūrėjams ir tokiu būdu priėmiau sprendimą nesijungti“, – žurnalistams Seime sakė jis.

Lrytas.lt primena, kad M.Puidokas, kuris vienas pirmųjų buvo įvardijamas kaip naujojo politinio darinio būsimasis narys, trečiadienį, V.Kamblevičiaus žodžiais, galiausiai liko „ant klaustuko“.

Pats M.Puidokas pabrėžė, kad „ant klaustuko“ jis galėjo likti esą dėl R.Karbauskio įsikišimo.

„Atkreipkite dėmesį, kad ponas Karbauskis šiandien savo pasisakyme lrytas.lt aiškiai įvardijo, kad tam tikrų žmonių nenorėtų, tai nenustebčiau, jeigu tų nenorimų žmonių sąraše pirma pavardė yra mano.

Jeigu iš tikrųjų yra dėl manęs kažkokių abejonių, tai jos turbūt susijusios su tuo, nes, jeigu būčiau toje frakcijoje, tai su ja gal nelabai norėtų bendradarbiauti“, – svarstė Seimo narys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.