Lemiamam mūšiui ruošiasi su pilnesnėmis kišenėmis: kas gavo 20 eurų, o kas tūkstantinę auką

Artėjant antrajam rinkimų turui į atlaisvėjusias tris Seimo nario vietas, pastiprinti jėgas parlamente trokštančios partijos įnirtingai rikiuoja mūšyje likusius savo karius ir dosniai pildo jų rinkimines sąskaitas.

Konservatoriai stoja į lemiamą mūšį: savo kandidates į Seimą parėmė itin dosniai.<br>Lrytas.lt koliažas
Konservatoriai stoja į lemiamą mūšį: savo kandidates į Seimą parėmė itin dosniai.<br>Lrytas.lt koliažas
Gintautas Paluckas.<br>D.Umbraso nuotr.
Gintautas Paluckas.<br>D.Umbraso nuotr.
Gintautas Paluckas.<br>T.Bauro nuotr.
Gintautas Paluckas.<br>T.Bauro nuotr.
Rūta Janutienė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Rūta Janutienė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Rūta Janutienė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Rūta Janutienė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Kristupas Krivickas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Kristupas Krivickas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Kristupas Krivickas.<br>D.Umbraso nuotr.
Kristupas Krivickas.<br>D.Umbraso nuotr.
Paulė Kuzmickienė.<br>VRK nuotr.
Paulė Kuzmickienė.<br>VRK nuotr.
Rasa Petrauskienė.<br>VRK nuotr.
Rasa Petrauskienė.<br>VRK nuotr.
Liudas Jonaitis.<br>VRK nuotr.
Liudas Jonaitis.<br>VRK nuotr.
Daugiau nuotraukų (10)

Lrytas.lt

2019-09-13 14:07, atnaujinta 2019-09-13 18:43

Nors prieš pirmąjį turą didžiausia pinigine partijos parama galėjo puikuotis Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkas Gintautas Paluckas, Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai pergalių užleisti neketina.

Dviejų savo kandidačių – Paulės Kuzmickienės Žirmūnuose ir Rasos Petrauskienės Gargžduose – sąskaitas konservatoriai papildė kone dvigubai.

Kovos šešiese

Rinkimuose į parlamentą vienmandatėse – Žirmūnų, Gargždų ir Žiemgalos – apygardose toliau rungiasi šeši kandidatai. Žirmūnų apygardoje į kovą stos LSDP pirmininkas G.Paluckas bei TS-LKD atstovė P.Kuzmickienė.

Žiemgalos apygardoje susirungs net dviejų partijų – Lietuvos centro partijos (LCP) ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) – remiama buvusi žurnalistė Rūta Janutienė bei LSDP kandidatas Liudas Jonaitis.

Pergalės Gargžduose sieks LCP taip pat iškeltas televizijos laidų vedėjas Kristupas Krivickas, o jam pirštinę mes TS-LKD iškelta Rasa Petrauskienė.

Lepina konservatoriai

Kol kas labiausiai savo kandidates lepina būtent konservatoriai. Dar praėjusią savaitę prieš pirmąjį rinkimų turą konservatorių rinkiminėje sąskaitoje pūpsojo 24 847 Eur, o šią savaitę ši suma išaugo iki 43 726 Eur.

Beveik visa suma – 41 500 Eur – pervesta iš pačios partijos sąskaitos, likusius pinigus suaukojo rinkėjai.

Dar prieš pirmąjį rinkimų turą pilniausia rinkimine sąskaita galėjusiam pasigirti G.Paluckui rinkimams skirta piniginė papilnėjo nedaug.

Prieš savaitę joje buvo beveik 21 tūkst. Eur suma (tiksliau, – 20 942,6 Eur), iš kurių 50 Eur sau skyrė pats politikas, o likusią sumą (20 892,6 Eur) atseikėjo partija.

Ši suma kol kas papilnėjo 300 Eur, kuriuos pervedė LSDP.

Tiesa, kitas LSDP kandidatas L.Jonaitis nesulaukė nė tiek. Jo sąskaitoje – tie patys LSDP skirti 9 685 tūkst. Eur, kurie joje buvo ir praėjusią savaitę.

Kam dosnesni?

L.Jonaičiui į atlapus kibsiančiai R.Janutienei aukoja net dvi partijos. Praėjusią savaitę jos sąskaitoje buvo sukaupta 8 tūkst. Eur. 1 500 Eur paaukojo LCP, o valstiečiai šiai jų partijai nepriklausančiai kandidatei atseikėjo 6 500 Eur.

Būtent valstiečiai buvo dosnesni ir šią savaitę. R.Janutienei jie skyrė dar 2 500 Eur, na, o LCP savo kandidatei pervedė 20 Eur. Iš viso R.Janutienei suaukota 11 050 Eur.

Beje, Vyriausioji rinkimų komisija penktadienį nusprendė nuo rugsėjo 23 dienos panaikinti R.Janutienės teisinę neliečiamybę. Ji vis dar dalyvauja teismo procese, kuriame yra kaltinama šmeižtu.

LCP dosnesnė buvo partijos nariui, Gargžduose kandidatuojančiam televizijos laidų vedėjui K.Krivickui, kuriam dar birželį skyrė 10 tūkst. Eur.

Daugiau partija savo kandidato neparėmė, tad prieš kelias dienas save paremti nusprendė pats K.Krivickas, persivesdamas 3 000 Eur.

Atlaisvėjo po rinkimų

Lrytas.lt primena, kad laisvi Seimo narių mandatai atsirado po europarlamento ir savivaldos rinkimų. Vilniuje, Žirmūnuose, Seimo nario vieta atsilaisvino Aušrą Maldeikienę išrinkus į Europos Parlamentą.

Rinkimai Gargžduose ir Žiemgalos apygardoje, kuri apima Pakruojį, Joniškį ir dalį Šiaulių rajono, yra rengiami po to, kai šiose apygardose išrinkti Seimo nariai valstietis Bronius Markauskas ir liberalas Vitalijus Gailius turėjo atsisakyti mandatų dėl mero pareigų.

Antrasis rinkimų turas vyks rugsėjo 22 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.