Naujų Vyriausybės atstovų apskrityse komandą tikimasi suformuoti per mėnesį

Liepą įsigaliojus Vyriausybės atstovų apskrityse pertvarkai, jų komandą tikimasi baigti formuoti per mėnesį, sako Vyriausybės kancleris Algirdas Stončaitis.

Vyriausybė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Vyriausybė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Algirdas Stončaitis<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Algirdas Stončaitis<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 14, 2019, 1:45 PM

Šiuo metu jau paskirti du nuolatiniai atstovai iš planuojamų penkių: Vyriausybės atstovės Klaipėdos ir Tauragės apskrityse pareigas eina ekonomistė Daiva Kerekeš, o Vilniaus ir Alytaus apskrityse – advokatas Julius Arlauskas.

Kitą savaitę Vyriausybė turėtų paskirti ir atstovą Kauno ir Marijampolės apskrityse. Į šias pareigas siūlomas verslo ir viešojo administravimo specialisto išsilavinimą turintis Andrius Cechanavičius, šiuo metu dirbantį Kauno Veršvų gimnazijos direktoriaus pavaduotoju.

Startavus pertvarkai, dešimt Vyriausybės atstovų apskrityse tarnybų reorganizuotos į vieną Vyriausybės atstovų įstaigą. Pačių atstovų sumažėjo perpus – nuo buvusių dešimties iki penkių, kiekvienam priskiriant po dvi apskritis.

Vienas atstovų, kaip numato pakeitimai, turi vadovauti ir pačiai įstaigai – tai daryti pavesta D. Kerekeš, anksčiau dirbusiai atstove Klaipėdos apskrityje.

„Per mėnesį tikimės paskirti likusius du atstovus, dėl vieno jau iš esmės apsispręsta, atliekami derinimai. Teisininkų, darbuotojų komandos jau suformuotos, pasikeitė tik vienetai“, – BNS sakė A. Stončaitis.

Anot jo, tarp kandidatų į pareigas yra ir naujų, šioje tarnyboje nedirbusių žmonių.

Kancleris sako, kad išlaidos taryboms po reformos neturėtų didėti, tačiau svarsto, jog dėl atstovams tenkančio dvigubai didesnio krūvio yra sudėtinga ir vadovauti įstaigai, todėl gali tekti paskirti atskirą direktorių.

„Gyvenimas parodys, bet manome, kad įstaiga turėtų turėti vadovą. Nes visi atstovai dirba vienodu krūviu, dviems apskritims, yra įvairiausių situacijų, kai reikalingos iniciatyvos, norėtumėme, kad būtų ne tik reaguojama į galimus pažeidimus, bet ir kad būtų gana greita prevencinė veikla daroma, kad būtų diskutuojama Vyriausybės kanceliarijoje, ministerijose, kaip reaguoti į trūkumus“, – dėstė jis.

Pagrindinė Vyriausybės atstovo funkcija – prižiūrėti, ar savivaldybės laikosi Konstitucijos, įstatymų ir ar vykdo Vyriausybės sprendimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.