Ramūnas Karbauskis: „Irinos Rozovos atvejis gali virsti apkalta“

Po praėjusią savaitę paskelbtos pertraukos antradienį į Seimą grįžta parlamentinio tyrimo dėl Seimo narės Irinos Rozovos veiklos iniciatyva.

Ramūnas Karbauskis<br>D.Umbraso nuotr.
Ramūnas Karbauskis<br>D.Umbraso nuotr.
Irina Rozova<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Irina Rozova<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 17, 2019, 10:15 AM, atnaujinta Sep 17, 2019, 12:58 PM

Ar svarbiau tirti I.Rozovos ryšius su Rusija, ar tų politikų, kurie neatskleidė informacijos apie jos ryšius su Rusija? „Čia susiję dalykai. Aš nemanau, kad laike tai labai komplikuojasi, nes aplinkybės dėl pareigūnų, kurie nepateikė informacijos arba galimai nuslėpė informaciją – tai ten tikrai nedidelė apimtis.

Aišku, I.Rozovos atvejis daug didesnis tyrimas ir jis gali virsti apkalta. Šioje situacijoje manau, kad komitetas priėmė tinkamus sprendimus. Reikia tik pritarti“, – teigė R.Karbauskis.

Ar reikėtų tirti, kas nesusipažino, galbūt net sąmoningai nesusipažino su medžiaga?

„Jei jūs klausotės, ką sako naujasis komiteto pirmininkas – tai buvo daroma viskas, kad žmonės komitete nesusipažintų su ta informacija. Ne tik šita informacija buvo neprieinama, nes dalis ifnromacijos, kiek man girdėta, kiek žinau, girdėjau, buvo pas buvusį pirmininką seife.

Pasiteiravus, ar Seimo pirmininkas atliko savo darbą, R.Karbauskis sakė nevertinantis to, nes komitetas vertins. „Reikia įvertinti visas aplinkybes“.

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Dainius Gaižauskas ketina tęsti tai numatančio nutarimo projekto pateikimo procedūrą. Jame siūloma pavesti Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui (NSGK) atlikti parlamentinį tyrimą „Dėl Seimo narės Irinos Rozovos veiklos ir ryšių galimai keliamos grėsmės nacionaliniam saugumui, VSD gautos informacijos netinkamo panaudojimo ir galimybių inicijuoti apkaltos procesą, suteikiant komitetui laikinosios tyrimo komisijos įgaliojimus“.

Nutarimo projekte kalbama ir apie galimybę inicijuoti apkaltą Seimo narei I. Rozovai ir kitiems parlamentarams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.