Remigijus Žemaitaitis: „Gaila – partijos gali nebelikti“

Remigijus Žemaitaitis sulaukė partijos „Tvarka ir teisingumas“ tam tikro nepasitikėjimo. Pirmadienį vyko valdybos narių susitikimas, jie svarstė, ar inicijuoti neeilinį tarybos posėdį, kuriame keltų ir klausimą, ar R.Žemaitaitis toliau gali eiti partijos pirmininko pareigas.

Remigijus Žemaitaitis<br>D.Umbraso nuotr.
Remigijus Žemaitaitis<br>D.Umbraso nuotr.
Vytautas Kamblevičius<br>D.Umbraso nuotr.
Vytautas Kamblevičius<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 17, 2019, 10:43 AM, atnaujinta Sep 17, 2019, 12:54 PM

„Žinau, ir aiškiai pasakyta, kad kitą trečiadienį vyksta valdybos posėdis. Posėdyje aiškiai numatyta tarybos posėdžio data. Taryba turėtų vykti spalio mėnesį ir kongresas – gruodžio mėnesį.

Jei bus tokia valia taryboje, arba partijos nariai nepritars mano idėjai ir mano darbams, kuriuos aš dariau, tai, matyt, man pačiam reikės kongrese pasitikrinti pasitikėjimą – kiek jo turiu ar nebeturiu. Jei nebeturiu, tai natūraliai teks pasitraukti iš partijos pirmininko pareigų.

Kaip žinote, esu deleguotas partijos. Esu pasakęs, kad įvyks kongresas ir po jo bus sprendimas. Reikia laikytis formalumų.

Šiandien gaila tai, kas vyksta dvi savaites. Trys metai, „Tvarka ir teisingumas“ iš tikrųjų pakankamai pasikeitė ir gavo tam tikrą stabilumą, gali tai išvaistyti ir tos partijos gali nebelikti“, – apgailestavo R.Žemaitaitis.

R.Žemaitaičio kadencijos pabaiga kitąmet gruodžio mėnesį. Kol kas R.Žemaitaitis teigė negalvojantis apie prisijungimą prie kitos partijos.

R.Žemaitaitsi teigė nesijaučiantis nusivylęs, nes ėjo į koaliciją, daug laiko skyrė deryboms dėl postų, bet nieko negavo. „Ne nesijaučiu. Manau, kad keturi punktai teigiami, kurie buvo įtraukti į mūsų partijos pasiūlymus, kai kurie – pilnai, kai kurie – dalinai.

Pagal Seimo narį, teigiamas dalykas, kai planuojamas nemokamas pirmokų ir ikimokyklinukų maitinimas. Taip pat pensijų indeksavimas.

„Vaiko pinigai, siūliau nedidinti, o skirti tik neformaliam švietimui. Buvo nuspręsta skirti vaiko pinigus, bet jei žiūrėsime aritmetine išraiška, tai praktiškai gavosi tas ant to“, – sakė politikas.

R.Žemaitaitis žada palaikyti koalicijos sprendimus, kurie bus „teisingi“. Tačiau tokių spredimų, kaip ligoninių pertvarka, jis nepalaikys. Pasak jo, Lietuvai visiškai nereikalingi naujų automobilių ir nekilnojamojo turto mokesčiai.

Naujienų portalas lrytas.lt primena, kad per plenarinį Seimo posėdį praėjusį ketvirtadienį paskelbta, kad parlamente susikūrė nauja frakcija „Lietuvos gerovei“, jos seniūnu išrinktas „tvarkietis“ Vytautas Kamblevičius.

Frakcijai priklauso septyni nariai: frakciją „Tvarka ir teisingumas“ palikę V.Kamblevičius, Ona Valiukevičiūtė, Algimantas Dumbrava, Juozas Imbrasas, Kęstutis Bartkevičius, iš „socialdarbiečių“ pasitraukęs Algirdas Butkevičius bei Rimas Andrikis, „tvarkiečius“ palikęs dar anksčiau ir iki šiol dirbęs Mišrioje Seimo narių grupėje.

Premjeras Saulius Skvernelis naująjį parlamentinį darinį iškart pakvietė prisidėti prie valdančiosios daugumos.

Valdančiąją koaliciją pagal liepą pasirašytą sutartį sudaro Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, Lietuvos socialdemokratų darbo partija, „Tvarka ir teisingumas“ bei Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kodėl bankai ir toliau brangina paslaugas?