J. Narkevičius susitiko su A. Vaitkumi: aptarė ir grįžimo į Klaipėdos uostą galimybę

Susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius sako susitikęs su buvusiu Klaipėdos jūrų uosto vadovu Arvydu Vaitkumi. Pasak ministro, su juo buvo kalbėta apie uosto veiklą ir galimybę sudaryti taikos sutartį.

J. Narkevičius susitiko su A. Vaitkumi: aptarė ir grįžimo galimybę.<br>T.Bauro nuotr.
J. Narkevičius susitiko su A. Vaitkumi: aptarė ir grįžimo galimybę.<br>T.Bauro nuotr.
Gitanas Nausėda ir Jaroslavas Narkevičius.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gitanas Nausėda ir Jaroslavas Narkevičius.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Jaroslavas Narkevičius.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Jaroslavas Narkevičius.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Viktoras Pranckietis ir Jaroslavas Narkevičius.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Viktoras Pranckietis ir Jaroslavas Narkevičius.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Arvydas Vaitkus.<br>T.Bauro nuotr.
Arvydas Vaitkus.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2019-09-19 13:12

Vertina kaip profesionalą

„Buvau susitikęs su juo, kaip ir su daugeliu žmonių. Kalbėjome apie situaciją, apie Klaipėdos jūrų uosto veiklą, apie jo situaciją. Pokalbis, sakyčiau, buvo naudingas. Sakau ir dar kartą paminėsiu, kad tai yra profesionalas, kuris Klaipėdos uosto situaciją nukreipė teigiama linkme, pelnas auga. Darbo santykiai su juo nutraukti. Tokia situacija ir išliko“, – ketvirtadienį Vyriausybės valandoje Seime sakė J.Narkevičius.

Pasak jo, su A.Vaitkumi buvo kalbėta ir apie galimybę grįžti, tačiau tai „nebuvo jo siūlymas“.

„Buvo kalbėta apie galimybę grįžti, tačiau nesakyčiau, kad tai buvo jo siūlymas arba raginimas. Buvo kalbėta apie tai, kad pasibaigė teismas ir susitikome laikotarpiu, kada jis turėjo apsispręsti – pateikti ar nepateikti apeliacinį ieškinį, ir tame laikotarpyje buvo galimybė sudaryti taikos sutartį. Analizavome šią situaciją. Neradome tokios galimybės“, – atsakydamas į konservatorių frakcijos seniūno Gabrieliaus Landsbergio klausimą, sakė J.Narkevičius.

Vyksta tyrimas

Kaip anksčiau skelbė LRT tyrimų skyrius, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS), su kuria A.Vaitkus kandidatavo į Klaipėdos miesto mero postą, rinkimų kampaniją rėmė Klaipėdos uoste veikusių įmonių atstovai. Pasak LRT, 44 tūkst. eurų „valstiečiams“ paaukojo per verslą susiję asmenys, uostamiestyje užsiimantys baltarusiškų trąšų krova ir pervežimu.

Buvęs susisiekimo ministras Rokas Masiulis po kilusio skandalo atleido A.Vaitkų iš Klaipėdos uosto vadovo pareigų. Jis tai motyvavo tuo, kad A.Vaitkus, dirbdamas Klaipėdos uosto vadovu, nebegalėtų būti objektyvus uoste veikiančioms įmonėms.

A.Vaitkus savo atleidimą apskundė, tačiau Vilniaus miesto apylinkės teismas skundą atmetė. Šį sprendimą A.Vaitkus apskundė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.