Seime bręsta pokyčiai: R. Žemaitaitį remia prie sienos, šis iškart sureagavo

Valdančioji koalicija antradienio rytą susitiko Seime. Ramūnas Karbauskis teigė, kad koalicijos nuomone, Seimo vicepirmininkų postuose turi būti pasikeitimų. Kyla klausimas – ar vicepirmininkas Remigijus Žemaitaitis toliau gali likti šiose pareigose. Partijos „Tvarka ir teisingumas“ lyderis R.Žemaitaitis kol kas neketina trauktis iš Seimo vicepirmininko pareigų, jis lauks partijos sprendimo.

Remigijus Žemaitaitis Ramūnas Karbauskis<br>T.Bauro nuotr.
Remigijus Žemaitaitis Ramūnas Karbauskis<br>T.Bauro nuotr.
Valdančioji koalicija antradienio rytą susitiko Seime.<br>T.Bauro nuotr.
Valdančioji koalicija antradienio rytą susitiko Seime.<br>T.Bauro nuotr.
Valdančioji koalicija antradienio rytą susitiko Seime.<br>V.Skaraičio nuotr.
Valdančioji koalicija antradienio rytą susitiko Seime.<br>V.Skaraičio nuotr.
Valdančioji koalicija antradienio rytą susitiko Seime.<br>T.Bauro nuotr.
Valdančioji koalicija antradienio rytą susitiko Seime.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Oct 15, 2019, 9:16 AM, atnaujinta Oct 15, 2019, 11:25 AM

Rugsėjo pradžioje subyrėjo „Tvarkos ir teisingumo“ frakcija. Šiuo metu R.Žemaitaitis yra Seimo pirmininko pavaduotojo kėdėje, tačiau praktiškai neatstovauja frakcijai.

„Mes šiandien šnekėsimės su kolega (R.Žemaitaičiu – red. pastaba). Koalicijos manymu, turės būti pasikeitimų“, – po koalicijos posėdžio portalui lrytas.lt sakė R.Karbauskis.

Ar R.Žemaitaitis turės pasitraukti? „Pagal logiką – taip“, – patvirtino R.Karbauskis.

Ar galėtų vėliau būti ir daugiau pasikeitimų vicepirmininko postuose? „Nesu girdėjęs pageidavimų jokios koalicinės partnerės, kitų“, – atsakė R.Karbauskis.

R.Žemaitaitis: jei partija nuspręs – reikės pasitraukti

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ lyderis R.Žemaitaitis prieš posėdį išgirdęs žurnalistų klausimą dėl raginimo trauktis iš Seimo vicepirmininko posto, teigė, kad R.Karbauskis sakė, jog šiandien turėtų kalbėtis su juo.

R.Žemaitaitis kol kas neketina trauktis iš Seimo vicepirmininko pareigų, jis lauks partijos sprendimo.

„Yra koalicinė sutartis su „Tvarka ir teisingumas“. Rytoj kaip tik turime valdybos posėdį. Su Seimo nariais, kurie yra „Tvarkos ir teisingumo“ Seime pasikalbėsime ir apsitarsime, ką reikia daryti.

Aš esu deleguotas partijos. Jei partija nuspręs, kad man reikia trauktis, deleguoti kitą narį, tai taip ir reikės padaryti“, – sakė R.Žemaitaitis.

Taip pat jis patvirtino, kad Vytautas Kamblevičius jau pats išsibraukė iš partijos sąrašų. „Ta klounada turi baigtis“, – rėžė R.Žemaitaitis.

Dėl frakcijos seniūno spręs trečiadienį

Pasak R.Karbauskio, trečiadienį turėtų būti spredžiamas frakcijos naujojo seniūno klausimas. Primename, kad pirmadienį valstiečių vedlys pareiškė atsisakysiantis seniūno posto ir eisiantis į Seimo vadovybę.

„Seniūno klausimas tikriausiai bus sprendžiamas rytoj frakcijos posėdyje, nes šiandien neturėjome poros žmonių“, – antradienį po koalicijos posėdžio teigė R.Karbauskis.

Pirmiausia valstiečių frakcija turi priimti sprendimą dėl R.Karbauskio pasitraukimo iš frakcijos seniūno posto ir vėliau ketinimo eiti į Seimo vadovybę.

„Koalicija (dėl Seimo vadovybės – red. pastaba) spręs po to, kai bus jau aišku, kad yra pagrindas spręsti“, – sakė R.Karbauskis.

Koalicijos partneriai palaiko R.Karbauskį

R.Karbauskis teigė sulaukęs palaikymo iš koalicijos kai kurių partnerių dėl ketinimo užimti Seimo pirmininko ar vicepirmininko postą.

Mįslingai apie galimybę tapti parlamento vadovu anksčiau kalbėjęs R.Karbauskis pirmadienį neatmetė galimybės tapti ir naujuoju Seimo pirmininku.

„Jokia čia naujiena. Jūs jau nuo ketvirtadienio aptarinėjote tą klausimą, kad aš einu į Seimo vadovybę. O Seimo vadovybės bet kuri pozicija yra nesuderinama su mano dabartine pozicija.

Frakcija turėtų priimti šį sprendimą. Ar nutars dėl naujo (frakcijos – red.pastaba) seniūno, negaliu atsakyti, bet apsisprendimas jau praneštas anksčiau“, – portalui lrytas.lt pirmadienį teigė R.Karbauskis.

Kokioje pozicijoje – Seimo pirmininko ar Seimo vicepirmininko, R.Karbauskis atsakyti dar negali, nes bendro koalicijos partnerių susitarimo kol kas nėra.

„Negaliu atsakyti šiandien, nes koalicinė taryba tai nuspręs. Šiandien koalicinės tarybos sutartyje parašyta, kad Lietuvos socialdemokratų darbo partija turi tą postą.

Manau, kad ketvirtadienį po balsavimo susirinksime koalicinėje taryboje ir spręsime, kas iš mūsų, ar mums atiteks. Kažką turėsime keisti koalicinėje sutartyje“, – kalbėjo valstiečių lyderis.

Paklaustas, jei koalicija pritartų, ar sutiktų užimti Seimo pirmininko postą, R.Karbauskis atsakė teigiamai.

„Iš principo – taip. Bet dar kartą grįšiu, kad opozicijos šnekėjimas, kad jie balsuotų už mano kandidatūrą – tai yra oro virpinimas. Jie niekada to nedarys. Jie nesitikėjo, kad aš galiu sutikti ir dėl to taip drąsiai šnekėjo.

Dabar jie taip drąsiai nebešneka, o balsuojant tai tikrai nebalsuos. Tai absoliučiai aišku. Tai reikės nuspręsti mūsų koalicijai ir atitinkamai mūsų koalicijos balsais gali būti išrinktas Seimo pirmininkas. Opozicija nebalsuos – tai yra akivaizdu. Jie tiesiog meluoja visuomenei“, – sakė R.Karbauskis.

Rima Baškienė ir Arvydas Nekrošius šiuo metu yra Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio pavaduotojai. R.Karbauskio teigimu, jie taip pat liks dirbti Seimo vadovybėje.

„Jie ir liks šiose pozicijoje“, – portalui lrytas.lt pirmadienį sakė R.Karbauskis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.