Gyvenkite atsakingai, kad po savęs nebūtų gėda palikti vietą ateities kartoms

Nacionalinis fotoprojektas „Lietuva ir mes“ – tai Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečiui skirtas projektas, įamžinantis veikliausius, kūrybingiausius ir iškiliausius šiandienos Lietuvos žmones. ​

UAB „BIOK laboratorija“ vadovai (iš kairės į dešinę): naujų produktų specialistė Gintarė Mykolaitienė, direktorė Romualda Stragienė, kokybės vadovas Aurimas Mockus ir gamybos vadovė Ana Gleb-Ananikova laboratorijoje Vilniuje.<br>G.Kropio nuotrauka
UAB „BIOK laboratorija“ vadovai (iš kairės į dešinę): naujų produktų specialistė Gintarė Mykolaitienė, direktorė Romualda Stragienė, kokybės vadovas Aurimas Mockus ir gamybos vadovė Ana Gleb-Ananikova laboratorijoje Vilniuje.<br>G.Kropio nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-11-04 10:03, atnaujinta 2019-11-04 10:09

Į klausimus atsako UAB „BIOK laboratorija“ vadovai: naujų produktų specialistė Gintarė Mykolaitienė, direktorė Romualda Stragienė, kokybės vadovas Aurimas Mockus ir gamybos vadovė Ana Gleb-Ananikova.

Apie vakar... Jūsų gyvenimo lūžio taško istorija. Kada ir koks įvykis ar asmenybė tapo svarbiausiu Jūsų gyvenime, lėmusiu esminį Jūsų kūrybinės veiklos, verslo pasiekimų ar asmeninio gyvenimo posūkį?

Romualda Stragienė: už savo dabartinę karjerą turiu padėkoti savo vyrui Mindaugui, kuris paskatino mane prisijungti prie „BIOK laboratorijos“ ir vėliau paragino imtis vadovo rolės.

Už savo išsilavinimą ir pasaulėžiūrą sakau ačiū tėvams, kurie palaikė mano ambicijas ir sudėjo vertybių pamatus visam gyvenimui. Mano didžiausias įkvėpimas sunkiomis akimirkomis yra sesuo Evelina, kuri būdama keturių vaikų mama spėja rašyti geriausias vaikų knygas.

Ana Gleb-Ananikova: dar mokykloje, kai teko rinktis egzaminus, pasukau gyvybės mokslų kryptimi. Mokiausi pažinti aplinką, neįsivaizdavau saves niekur kitur nei moksliniame darbe, tačiau gyvenimas davė šansą išbandyti vadybos sritį, kurioje dirbu jau 5 metus ir jaučiuosi vis dar atrandanti.

Gintarė Mykolaitienė: baigus higieninės ir dekoratyvinės kosmetologijos studijas ir pradėjus dirbti, supratau, kad man to neužtenka ir reikia daugiau, noriu daugiau žinių, daugiau kūrybos... Tuomet atradau KTU Chemijos fakultete studijas su kosmetinės chemijos ir technologijų moduliu, kurių dėstytoja tuo metu buvo prof. J. Liesienė.

Įpusėjus studijoms pasitaikė puiki galimybė išbandyti savo žinias ir praktiškai, kuriant kosmetikos formules bei jų technologijas „BIOK laboratorijoje“, tą ir toliau darau jau 9-erius metus.

Aurimas Mockus: turbūt nėra stipresnio įvykio, kuris kardinaliai apverstų gyvenimą, kaip artimojo netektis. Tokiais momentais nesunkiai susidėlioji galvoje kas tikra, o kas ne.

Apie šiandien... Kas šiandien Jums labiausiai rūpi ar jaudina šių dienų Lietuvos aktualijų kontekste?

Romualda Stragienė: kadangi turiu daug skirtingų rolių, tai ir rūpesčiai labai įvairūs. Man rūpi ir vaikų mokslai, ir verslo rezultatai, ir moterų lyderystės klausimai. Mėgstu dalintis savo žiniomis ir patirtimi – kuo daugiau daliniesi, tuo daugiau ir pats gauni.

Ana Gleb-Ananikova: šiuo metu stebiu prezidento G. Nausėdos prezidentavimo pradžią, įdomu kokie pažadai bus įgyvendinti.

Gintarė Mykolaitienė: kad kiekvienas lietuvis didžiuotųsi savo šalimi, tausotų jos gamtą ir mylėtų lietuvišką prekę.

Aurimas Mockus: norėtųsi mažesnio visuomenės susiskaldymo ir vieningesnės nuomonės Lietuvai reikšmingais klausimais.

Apie rytojų... Kokią žinutę nusiųstumėte į ateitį, kokiais žodžiai prabiltumėte ar ką norėtumėt palinkėti mūsų šaliai ir jos ateities kartoms?

Romualda Stragienė: aš visada sakau, kad rytas yra protingesnis už vakarą. Todėl tikiu, kad ateityje gyventi bus vis įdomiau. Gyvenkite atsakingai, kad po savęs nebūtų gėda palikti vietą ateities kartoms.

Ana Gleb-Ananikova: mažiau vartokime, rūšiuokime, tausokime mus supančią aplinką.

Gintarė Mykolaitienė: išlaikyti Lietuvos vienybę ir neieškoti laimės svetur, bet kurti ir formuoti Lietuvą čia. Būti vieni kitiems draugiškais ir sąžiningais, išdrįsti gatvėje nusišypsoti net ir nepažįstamajam.

Aurimas Mockus: istorija mus moko, kad iš istorijos nieko neišmokstame. Palinkėčiau atrasti savo identitetą, kad ateities kartos tiksliai žinotų, kuria kryptimi judėti.

Ir apie svajones... Kuo Jūs būtumėte ar svajotumėte būti, jei nebūtumėte tuo, kuo esate šiandien?

Romualda Stragienė: aš vaikystėje norėjau būti…. kaimiete. Ką gali žinoti, gal dar ja tapsiu? Gyvenimo trukmė ilgėja, vadinasi, mes visi turime šansą išgyventi kelias karjeras ir pabūti skirtingose rolėse.

Dar noriu būti šauni močiutė, nes tikiuosi sulaukti gausaus anūkų būrio.

Ana Gleb-Ananikova: svajoju daugiau atostogauti.

Gintarė Mykolaitienė: jei nebūčiau tuo kuo esu šiandien, būčiau baigusi medicinos studijas ir pasirinkusi dermatologės kelią, nes oda, grožis ir kosmetika mane visada žavėjo bei buvo aktualiausia tema jau nuo mokyklos laikų. Kuo svajočiau būti… parfumere.

Aurimas Mockus: karininku.

---

Nacionalinis fotoprojektas „Lietuva ir mes“ – tai Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečiui skirtas projektas, įamžinantis veikliausius, kūrybingiausius ir iškiliausius šiandienos Lietuvos žmones. Šis fotoprojektas – tai nedviprasmiškas ir akivaizdus įrodymas, kad kiekvienas iš mūsų, turintis aiškų norą bei sveiką užsispyrimą, gali bei siekia savo gyvenimo tikslų bei svajonių ČIA ir DABAR, LIETUVOJE. Nuotraukose, kurių herojai – iškiliausi valstybės ir visuomenės veikėjai, žymiausi mokslo, kultūros, meno ir sporto pasaulio atstovai, įtakingiausi ir charizmatiškiausi verslininkai, stipriausių ir inovatyviausių privačių bei valstybinių įmonių vadovai – kuriamas gyvas, betarpiškas ir neoficialus mūsų kasdienio gyvenimo ir VISOS LIETUVOS atspindys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.