Tenoras Edgaras Montvidas: „Man neramu dėl didėjančios beraščių rinkėjų armijos“

Nacionalinis fotoprojektas „Lietuva ir mes“ – tai Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečiui skirtas projektas, įamžinantis veikliausius, kūrybingiausius ir iškiliausius šiandienos Lietuvos žmones.

Dainininkas tenoras Edgaras Montvidas Pažaislio vienuolyno sode Kaune. <br>Ž. Zimnickaitės nuotr.
Dainininkas tenoras Edgaras Montvidas Pažaislio vienuolyno sode Kaune. <br>Ž. Zimnickaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-11-07 10:53, atnaujinta 2019-11-07 10:54

​Į klausimus atsako dainininkas tenoras Edgaras Montvidas.

Apie vakar... Jūsų gyvenimo lūžio taško istorija. Kada ir koks įvykis ar asmenybė tapo svarbiausiu Jūsų gyvenime, lėmusiu esminį Jūsų kūrybinės veiklos, verslo pasiekimų ar asmeninio gyvenimo posūkį?

Negalėčiau išskirti vieno asmens ar atvejo, nes jų mano gyvenime buvo visa grandinė ir visi jie, vienaip ar kitaip, buvo labai svarbūs besiformuojant mano asmenybei.

Vis tik manau, svarbiausias lūžis įvyko man nusprendus susieti savo gyvenimą su muzika ir tapti dainininku. Na, o toliau, susitikimas su profesoriumi Virgilijumi Noreika, kuris tapo mano mokytoju, vėliau gyvenimo pradžia Didžiojoje Britanijoje, kur susikūriau asmeninę laimę.

Apie šiandien... Kas šiandien Jums labiausiai rūpi ar jaudina šių dienų Lietuvos aktualijų kontekste?

Paradoksalu, pats prieš beveik 20 metų išvykau gyventi svetur, tačiau man nerimą kelia Lietuvos demografinės kreivės krytis žemyn.

Taip pat populistų atėjimas į valdžią bei juos renkančių beraščių rinkėjų armijos didėjimas; kultūros politika bei jos padėtis šalies prioritetų lentelėje, kai ji yra katastrofiškai žemai, nors turbūt menininkai ir yra didžiausi Lietuvos ambasadoriai pasaulyje.

Apie rytojų... Kokią žinutę nusiųstumėte į ateitį, kokiais žodžiai prabiltumėte ar ką norėtumėt palinkėti mūsų šaliai ir jos ateities kartoms?

Noriu palinkėti mūsų šaliai išlikti, mūsų žmonėms puoselėti savo identitetą, tapti tolerantiškais, suprasti, jog turime eiti koja kojon su laiku. Tapti modernesniais, atverti plačiau savo langus pasauliui!

Ir apie svajones... Kuo Jūs būtumėte ar svajotumėte būti, jei nebūtumėte tuo, kuo esate šiandien?

Tikėčiausi tapti bet kuo, kas padėtų man atsiskleisti kaip asmenybei, dovanojant man laimę bei pilnatvę.

---

Nacionalinis fotoprojektas „Lietuva ir mes“ – tai Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečiui skirtas projektas, įamžinantis veikliausius, kūrybingiausius ir iškiliausius šiandienos Lietuvos žmones. Šis fotoprojektas – tai nedviprasmiškas ir akivaizdus įrodymas, kad kiekvienas iš mūsų, turintis aiškų norą bei sveiką užsispyrimą, gali bei siekia savo gyvenimo tikslų bei svajonių ČIA ir DABAR, LIETUVOJE. Nuotraukose, kurių herojai – iškiliausi valstybės ir visuomenės veikėjai, žymiausi mokslo, kultūros, meno ir sporto pasaulio atstovai, įtakingiausi ir charizmatiškiausi verslininkai, stipriausių ir inovatyviausių privačių bei valstybinių įmonių vadovai – kuriamas gyvas, betarpiškas ir neoficialus mūsų kasdienio gyvenimo ir VISOS LIETUVOS atspindys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.