S. Skvernelis apie J. Narkevičių: trūksta patirties ir padaryta ne viena klaida

„Akivaizdu, kad ministrui, kuris dirba palyginti neseniai, stinga patirties. Lygiai taip pat akivaizdu, kad ministras padarė klaidų“, – taip ministras pirmininkas Saulius Skvernelis vertino susisiekimo minsitro Jaroslavo Narkevičiaus darbą.

 S.Skvernelis išsakė poziciją dėl J.Narkevičiaus.<br> lrytas.lt koliažas.
 S.Skvernelis išsakė poziciją dėl J.Narkevičiaus.<br> lrytas.lt koliažas.
S.Skvernelis.<br>T.Bauro nuotr.
S.Skvernelis.<br>T.Bauro nuotr.
S.Skvernelis.<br>V.Skaraičio nuotr.
S.Skvernelis.<br>V.Skaraičio nuotr.
S.Skvernelis.<br>T.Bauro nuotr.
S.Skvernelis.<br>T.Bauro nuotr.
S.Skvernelis.<br>V.Skaraičio nuotr.
S.Skvernelis.<br>V.Skaraičio nuotr.
S.Skvernelis.<br>T.Bauro nuotr.
S.Skvernelis.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

2019-11-21 11:44, atnaujinta 2019-11-21 12:24

Nors S.Skvernelis pripažįsta, kad J.Narkevičius padarė klaidų ir ragina jį susitelkti į darbus, kuriuos būtina padaryti susisiekimo sektoriuje, tačiau apie pokyčius Vyriausybėje nesvarsto – premjero nuomone, tai šiuo metu būtų neatsakinga.

Klaidų – ne viena ir ne dvi

Vyriausybės vadovo pozicija dėl Susisiekimo ministerijos vadovo elgesio ketvirtadienį pasidalijo jo patarėjas Tomas Beržinskas. Premjeras ketvirtadienį antrą dieną iš eilės yra pasiėmęs laikiną nedarbingumą.

„Akivaizdu, kad ministrui, kuris dirba palyginti neseniai, stinga patirties. Lygiai taip pat akivaizdu, kad ministras padarė klaidų – ne vieną ir ne dvi. Premjero nuomone, ateityje jis turi tų klaidų išvengti. Lygiai taip pat jis turi išvengti bet kokių veiksmų, sprendimų ar elgesio, kurie keltų abejonių tiek dėl paties ministro reputacijos ar dėl galimų interesų konfliktų“, – teigė T.Beržinskas.

Atleidimo kol kas nesvarsto

„Savo ruožtu, premjeras ragina ministrą susikoncentruoti į darbą susisiekimo sektoriuje ir priiminėti sprendimus, neatidėliotinus ir būtinus, ir, žinoma, kad tie sprendimai turi paprastai ir aiškiai, suprantamai paaiškinti visuomenei“, – pridūrė jis.

T.Beržinskas taip pat teigė, kad kol kas ministro J.Narkevičiaus atžvilgiu jokių sprendimų nebus.

„Kol kas sprendimų nebus, tačiau niekada nežinai. Jeigu ministrai dirbs blogai, tai nė vienas iš ministrų negali būt užtikrintas savo užimamomis pareigomis, jeigu dirbs blogai arba taip, kad nebus pateisinti Vyriausybės, premjero ar visuomenės lūkesčiai“, – teigė T.Beržinskas.

Anot ministro pirmininko patarėjo, S.Skvernelio nuomone, kalbėti apie pokyčius Vyriausybėje dabar būtų neatsakinga.

„Jei klaustumėte, ar premjeras ketina priiminėti kažkokius sprendimus, tai, ministro pirmininko nuomone, šiandien, kuomet pagrindinis visų valdžios institucijų darbas yra kitų metų biudžeto tvirtinimas, tai kalbėti apie pokyčius Vyriausybėje būtų neatsakinga“, – premjero poziciją komentavo T.Beržinskas.

Susilaukė nemalonios kritikos

Susisiekimo ministras J.Narkevičius pastaruoju metu sulaukė kritikos dėl ministerijai pavaldžių įmonių apmokėtų pietų, taip pat atleistos „Lietuvos pašto“ valdybos, Seimo viešbutyje nakvojančios jo duktės bei jo rinkimų apygardoje asfaltuojamų kelių.

Ministras trečiadienį po susitikimo su Seimo opozicija teigė kol kas nesvarstantis apie savo pamainą, tačiau pridūrė, kad „yra asmenų, norinčių jo atsistatydinimo“.

J.Narkevičių į ministrus delegavo Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga, prie valdančiosios koalicijos prisijungusi po prezidento rinkimų praėjusią vasarą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.