Algirdas Monkevičius apie pedagogų reikalavimus: taškas dar nėra padėtas

Taškas dar nėra padėtas, sako švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius, komentuodamas streikuoti ketinančių švietimo profsąjungų reiškiamus priekaištus, dėl biudžete numatytų mažesnių nei buvo sutarta lėšų švietimo bendruomenei.   

 A. Monkevičiaus manymu, finansinių šaltinių, būtinų realizuoti švietimo darbuotojų reikalavimus, dar galima surasti. <br> T.Bauro nuotr.
 A. Monkevičiaus manymu, finansinių šaltinių, būtinų realizuoti švietimo darbuotojų reikalavimus, dar galima surasti. <br> T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 26, 2019, 9:29 AM

„Taškas nėra padėtas. Ir aš pats asmeniškai, ir politikai, ir premjeras – mes daug ką skaičiuojame, ieškome variantų, kad ta suma augtų ir, mano galva, mes turėtume pasiekti tai, kas yra numatyta šakos kolektyvinės sutarties projekte“, - LRT radijui sakė A. Monkevičius, pridurdamas, kad Vyriausybė visgi turės surasti trūkstamas lėšas švietimo darbuotojų reikalavimams įgyvendinti. 

„Biudžetas grįžta į Vyriausybę, po to dar kartą bus svarstomas Seime, manau, kad mes turėtume to siekti“, - teigė ministras, primindamas, kad švietimas buvo paskelbtas prioritetine sritimi valstybėje. 

A. Monkevičiaus manymu, finansinių šaltinių, būtinų realizuoti švietimo darbuotojų reikalavimus, dar galima surasti.

„Galima kalbėti apie neapmokestinamų pajamų tempo lėtinimą, galime ieškoti ir kitur. Bet jei kalbame, kad švietimas yra prioritetinė sritis – nenoriu spekuliuoti gražiomis frazėmis – mes turėtume atrasti biudžete tą sumą. Priešingu atveju nuvilsime pedagoginę bendruomenę“, - LRT radijui kalbėjo A. Monkevičius.   

Ministras pridūrė, asmeniškai suprantantis jau ketvirtadienį streikuoti ketinančių pedagogų nepasitenkinimą. 

„Aš visiškai pripažįstu, kad tas nepasitenkinimas yra natūralus ir man priekaištai yra pagrįsti. Aš turiu padaryti viską, kad sutartis būtų įgyvendinama“, - apibendrino A. Monkevičius. 

Lietuvos švietimo ir mokslo profesinė sąjunga lapkričio 28 d. skelbia terminuotą dviejų valandų streiką. 

Švietimo darbuotojai sako esantis nepatenkinti nes profsąjungos susitarimo su Vyriausybe įgyvendinimui po biudžeto pristatymo Seime trūksta kiek daugiau nei 62 mln. eurų. Profsąjunga reikalauja, kad 2020 m. biudžete būtų realizuotas 2017 metais su Švietimo ministerija pasirašytas susitarimas dėl papildomų 117 mln. eurų švietimo darbuotojų atlyginimams. 

Nepaisant aštrių diskusijų 2020 metų biudžeto projekte kol kas numatyta kiek daugiau nei 55 mln. eurų. Pirmadienį Lietuvos aukštųjų mokyklų profesinių sąjungų susivienijimas (LAMPSS) informavo, kad  ketvirtadienį taip pat skelbs įspėjamąjį streiką. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.