Prezidentūra dėl J. Narkevičiaus: spontaniškų G. Nausėdos reakcijų nebus

Susidaro įspūdis, kad susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius trukdo sklandžiai dirbti Vyriausybei, sako prezidento Gitano Nausėdos vyriausiasis patarėjas Povilas Mačiulis. Prezidentūros vidaus politikos grupės vadovas neslepia apmaudo vos ne kasdien kylančiais naujais skandalais dėl Lietuvos lenkų rinkimų akcijai–Krikščioniškai šeimų sąjungai priklausančio ministrų kabineto nario, tačiau kartu ir pabrėžia, kad šalies vadovas spontaniškų sprendimų nedarys. 

 G.Nausėda artimiausiu metu pateiks savo nuomonę apie skandaluose skęstanti ministrą J.Narkevičių.<br> R.Danisevičiaus nuotr.
 G.Nausėda artimiausiu metu pateiks savo nuomonę apie skandaluose skęstanti ministrą J.Narkevičių.<br> R.Danisevičiaus nuotr.
 G.Nausėda artimiausiu metu pateiks savo nuomonę apie skandaluose skęstanti ministrą J.Narkevičių.<br> R.Danisevičiaus nuotr.
 G.Nausėda artimiausiu metu pateiks savo nuomonę apie skandaluose skęstanti ministrą J.Narkevičių.<br> R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 28, 2019, 9:15 AM, atnaujinta Nov 28, 2019, 9:19 AM

„Reikia pripažinti, kad su susisiekimo ministru kaip diena, taip naujiena. Labai gaila, kad tai ne kažkokios optimistinės ar geros naujienos iš susisiekimo sektoriaus, bet temos, kurios liečia patį ministrą asmeniškai“, - LRT radijui ketvirtadienį sakė P. Mačiulis, pabrėždamas, kad tai trukdo ir Vyriausybės darbo kokybei. 

„Susidaro toks įspūdis, kad tai jau nebe problema vieno ministro, bet tai jau nebepadeda ir sklandžiam Vyriausybės darbui. Prezidentas ministrams kelia pačius aukščiausius reputacijos ir profesionalumo reikalavimus. Nenoriu užbėgti įvykiams už akių, bet prezidentas, kaip ir sakė trečiadienį, tikrai artimiausiu metu pateiks savo vertinimą šio ministro atžvilgiu“, - pabrėžė patarėjas.

P. Mačiulis sureagavo ir į viešojoje erdvėje išsakomas replikas G. Nausėdai, esą jis į šią situaciją dėl J. Narkevičiaus reaguoja per vangiai. 

„Galbūt tas, kas taip sako, nori kraujo čia ir dabar. Prezidentas nuo pat savo kadencijos pradžios, taip pat rinkiminės kampanijos metu sakė, kad spręs ir savo veiklą grįs dialogo principu. Tad išvadų daryti vienais ar kitais klausimais spontaniškai negalima – tikrai reikia viską įvertinti“, - LRT radijui kalbėjo P. Mačiulis, priminęs, kad neatsitiktinai pastarąją savaitę prezidentas J. Narkevičiui suteikė pasitikėjimo kreditą. 

„Ar per tą savaitę ministras susitvarkė problemas, ar jos tik pagilėjo, prezidentas artimiausiu metu (savo nuomonę – ELTA) tikrai išsakys“, - apibendrino P. Mačiulis. 

ELTA primena, kad G. Nausėda pastarąjį trečiadienį žurnalistams pareiškė suteikiantis susisiekimo ministrui laiko ištaisyti padarytus sprendimus, kitu atveju, prezidentas žada kalbėtis su ministru pirmininku Sauliumi Skverneliu. 

„Aš kol kas suteikiu tam tikrą pasitikėjimo kreditą, kad jis mėgintų susitvarkyti, ką yra pridirbęs. Jeigu per artimiausias savaites to nepavyks padaryti, tada sėsime su premjeru ir kalbėsimės iš esmės“, – sakė G. Nausėda. 

Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė teigia, kad į skandalus įklimpęs susisiekimo ministras J. Narkevičius turi trauktis arba jam Seime bus surengta interpeliacija.

Visuomenėje pasipiktinimo susilaukė J. Narkevičiaus sprendimas spalio pabaigoje atleisti „Lietuvos pašto“ valdybą, ažiotažas kilo ir po to, kai „15 min.lt“ pasirodė informacija, jog komandiruotės Abu Dabyje metu ministras už vakarienę nemokėjo iš jo komandiruotei skirtų pinigų, bet pasinaudojo ministerijai pavaldžių įmonių lėšomis. 

Praėjusią savaitę portalas „15min.lt“ taip pat paskelbė, kad J. Narkevičiui, kaip Seimo nariui skirtame bute Seimo viešbutyje gyvena jo dukra Karolina Narkevič. 

Šią savaitę LRT radijas paskelbė turįs informacijos, kad, naudodamasis nemokamomis Seimo viešbučio paslaugomis, susisiekimo ministras su žmona visgi užsiima ir butų nuoma sostinėje. 

Galiausiai LNK laida KK2 gavo net kelis pranešimus, kad Trakų rajone, Gilūšio ežere, ministras taip pat galimai vykdė neteisėtą žvejybą, brakonieriavimą. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.