R. Tamašunienė pasisakė apie neatsistojusį apsaugos darbuotoją: „Man nereikia ypatingo dėmesio“

Pasklidus žiniai, kad vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė pasiskundė, jog apsauga neatsistojo jai praeinant, pati ministrė tai paneigė ir teigė, kad tokio incidento nebuvo.

Rita tamašunienė<br>D.Umbraso nuotr.
Rita tamašunienė<br>D.Umbraso nuotr.
Rita Tamašuniene.Gitanas Nausėda<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Rita Tamašuniene.Gitanas Nausėda<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Rita Tamašuniene.Gitanas Nausėda<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Rita Tamašuniene.Gitanas Nausėda<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 28, 2019, 1:00 PM, atnaujinta Nov 28, 2019, 1:28 PM

„Tai feikinė ir melaginga naujiena iš kitų tokių naujienų serijos. Tai yra vieno portalo publikacija.

Man nereikia ypatingo (dėmesio – red.). Esu priešininkė visų perteklinių dalykų, patarnavimų ir taip toliau. Tokia naujiena iš serijos, kad aš esu medžiotoja, arba iš serijos, kad aš skridau sraigtasparniu.

Tikiuosi, kad žmonės skaitydami, atrodo, gana populiaraus portalo informaciją – atskirs, kas yra tiesa, kas melas. Jokio tokio incidento ir atvejo nebuvo.

Antrą kadenciją esu Seimo narė ir nei vieno karto per septynerius metus nesu pareiškusi nei mažiausiai pretenzijos ar pastabos Vadovybės apsaugos departamento pareigūnui Seime ar kitoje institucijoje.

Taip pat ir iš VAD darbuotojų nesu sulaukusi nepagarbos ar nemandagaus elgesio. Su statutinių pareigūnų vadovybe, be abejo, per mūsų pasitarimus, kurie vyksta kartą per savaitę, mes aptariame einamuosius klausimus.

Kalbant apie VAD, kuris planuoja tapti elitinė statutinių pareigūnų institucija, turėti tokį teisinį statusą mūsų valstybėje.

Dabar daug protestų. Mūsų pareigūnai turėtų būti mandagūs ir paslaugūs ir eiliniam piliečiui, ir visiems kitiems“, – Vyriausybės valandoje teigė ministrė.

Trečiadienį portalas 15min.lt pranešė, kad Vadovybės apsaugos departamento (VAD) pareigūnas, saugantis Seimo rūmus, gali sulaukti tarnybinės nuobaudos už tai, kad neatsistojo įleisdamas ir išlydėdamas parlamento svečius ir darbuotojus.

O viskas, pasak jo, prasidėjo nuo vidaus reikalų ministrės Ritos Tamašunienės skundo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.