Advokatas Laimonas Pivoras: istoriją galima panaudoti kuriant ateitį

Nacionalinis fotoprojektas „Lietuva ir mes“ – tai Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečiui ir Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo 30-mečiui skirtas projektas.

Advokatų profesinės bendrijos „Iustum“ advokatai ir partneriai Laimonas Pivoras ir Nedas Šilaika.<br>A. Aleksandravičiaus nuotr.
Advokatų profesinės bendrijos „Iustum“ advokatai ir partneriai Laimonas Pivoras ir Nedas Šilaika.<br>A. Aleksandravičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-12-03 10:13, atnaujinta 2019-12-03 10:20

Į klausimus atsako advokatų profesinės bendrijos „Iustum“ advokatai ir partneriai Laimonas Pivoras ir Nedas Šilaika.

Apie vakar... Jūsų gyvenimo lūžio taško istorija. Kada ir koks įvykis ar asmenybė tapo svarbiausiu Jūsų gyvenime, lėmusiu esminį Jūsų kūrybinės veiklos, verslo pasiekimų ar asmeninio gyvenimo posūkį?

L. Pivoras: Mano branda sutapo su prasidėjusiu judėjimu siekiant Lietuvos nepriklausomybės. Jau mokyklos metais buvau visuomeniškai aktyvus.

Sprendimą tapti teisininku lėmė ir 1990 m. kovo 11 d. Aukščiausiosios Tarybos priimti trys konstituciniai aktai, kurie teisiškai atkūrė ir įtvirtino Lietuvos Respublikos nepriklausomybę.

Praėjus porai metų po jų priėmimo perskaičiau, kaip buvo konstruojami šie teisės aktai ir kaip šių teisės aktų eiliškumas ir jų turinys suformavo atsakymą, iš kur atsiranda nepriklausoma Lietuvos valstybė. Susižavėjau šiuos aktus sukūrusių teisininkų kūrybiškumu, inovatyvumu ir profesionalumu.

Apie šiandien... Kas šiandien Jums labiausiai rūpi ar jaudina šių dienų Lietuvos aktualijų kontekste?

N. Šilaika: Džiugina, kad Lietuva, kaip tautos valstybė, šiuo metu gyvena ilgiausią per visą istoriją laisvos ir demokratinės valstybės laikotarpį, o visuomenės santvarkoje esmine vertybe laikomos ir ginamos kiekvieno žmogaus teisės.

Apie rytojų... Kokią žinutę nusiųstumėte į ateitį, kokiais žodžiai prabiltumėte ar ką norėtumėt palinkėti mūsų šaliai ir jos ateities kartoms?

N. Šilaika: Noriu palinkėti, kad Lietuvos valstybė taptų lygiaverte ir lygiateise kiekvieno žmogaus ar verslo partnere.

Kuo Jūs būtumėte ar svajotumėte būti, jei nebūtumėte tuo, kuo esate šiandien?

L. Pivoras: Bučiau tapęs istoriku. Manau, kad istorija turi daug vidinės energijos ir ją galima panaudoti kuriant ateitį.

---

Nacionalinis fotoprojektas „Lietuva ir mes“ – tai Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečiui ir Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo 30-mečiui skirtas projektas, kurio metu nuotraukose užfiksuoti šimtai valstybės ir visuomenės veikėjų, mokslo, kultūros, meno, sporto pasaulio atstovų, verslininkų ir valstybinių įmonių vadovų, dvasininkų, tarnautojų, ūkininkų ir kitų profesijų Lietuvos žmonių, bendrai kuriančių mūsų šalį ir jos ateitį. Reprezentacinis ir monumentalus, iš daugiau nei 500 unikalių specialiai šiam fotoprojektui kuriamų, niekur anksčiau nepublikuotų, konceptualiai pačių įvairiausių bei lietuvių ir anglų kalbomis aprašytų fotografijų sudarytas albumas leis mūsų šalies partneriams, draugams ir svečiams iš arti pažinti šiandienos Lietuvą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.