A. Širinskienė: „Lietuvos pašto“ paaiškinimai atskleidžia galimas grėsmes nacionaliniam saugumui

Seimo narė Agnė Širinskienė kreipėsi į Valstybės saugumo departamentą, Seimo Nacionalinio saugumo bei gynybos komitetą ir Nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių objektų apsaugos koordinavimo komisiją, prašydama įvertinti grėsmes, kylančias nacionaliniam saugumui, kai „Lietuvos paštas“ nuo 2018 metų nuomojasi patalpas iš įmonės, kurios viešai skelbtas valdytojas neatitinka nacionalinio saugumo kriterijų.

Agnė Širinskienė<br>T.Bauro nuotr.
Agnė Širinskienė<br>T.Bauro nuotr.
Agnė Širinskienė<br>T.Bauro nuotr.
Agnė Širinskienė<br>T.Bauro nuotr.
Lietuvos paštas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Lietuvos paštas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Lietuvos paštas<br>T.Bauro nuotr.
Lietuvos paštas<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Dec 4, 2019, 5:40 PM

LRT laidoje „Forumas“ A. Širinskienė užsiminė, kad „Lietuvos pašto“ valdyba yra sudariusi sutarčių su „MG Baltic“.

Kaip teigiama parlamentarės pranešime, 2018 metais, „Lietuvos paštui“ pratęsiant nuomos sutartį, patalpos jau priklausė investicijų valdymo bendrovės „Lewben Investment Management“ (dabar pakeitusi pavadinimą į „Braitin“) valdomai įmonei „LIM Verslo Trikampio NT Fondas“, priklausančiu investicijų valdymo bendrovei „Lewben Investment Management.

„Labai tikiuosi, kad iš kompetentingų institucijų išgirsime paaiškinimus ir vertinimus, ar dėl susidariusios padėties nekyla grėsmių nacionaliniam saugumui. Susisiekimo ministrui Jaroslavui Narkevičiui reikėtų tik palinkėti sėkmės sprendžiant susikaupusias problemas, kurios deja, jau kelia klausimų apie tai, ar dėl eksministro Roko Masiulio aplaidumo ar kitų priežasčių nėra balansuojama ant trapios nacionalinio saugumo ribos“, – pranešime cituojama Seimo narė.

A. Širinskienė atkreipia dėmesį, kad 2018 metais teismai priėmė „Lewben Investment Management“ nepalankius sprendimus. Įmonei teismuose nepavyko panaikinti vyriausybinės komisijos sprendimo, jog ji neatitinka nacionalinio saugumo kriterijų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.