Prezidento patarėjas: kilo klausimų dėl Žemės ūkio ministerijos perkėlimo į Kauną

Žemės ūkio ministerijos (ŽŪM) darbo grupė baigė rengti išvadas dėl ministerijos perkėlimo į Kauną. Prezidento Gitano Nausėdos patarėjas Jaroslavas Neverovičius ketvirtadienį pripažino, kad Prezidentūrai klausimų dėl ministerijos perkėlimo kilo – pradedant nuo patalpų nuomos už milijonus ir baigiant papildomomis išlaidomis toms funkcijoms vykdyti.

 Prezidento patarėjas: kilo klausimų dėl Žemės ūkio ministerijos perkėlimo į Kauną.<br> lrytas.lt koliažas
 Prezidento patarėjas: kilo klausimų dėl Žemės ūkio ministerijos perkėlimo į Kauną.<br> lrytas.lt koliažas
Jaroslavas Neverovičius.<br>T.Bauro nuotr.
Jaroslavas Neverovičius.<br>T.Bauro nuotr.
 Žemės ūkio ministerija.
 Žemės ūkio ministerija.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 5, 2019, 8:50 AM

Žemės ūkio ministerijos darbuotojų profesinė sąjunga pranešė, kad ministerijos padalinys Kaune per pusmetį papildomai pareikalavo 60 tūkstančių eurų. Ar tai racionalu?

„Aš nežinau konkrečių skaičių, tačiau viena iš tų rimčiausių abejonių mums buvo ekonominis pagrįstumas: pradedant nuo patalpų nuomos už milijonus ir baigiant papildomomis išlaidomis toms funkcijoms vykdyti.

Tų klausimų buvo. Tikiuosi, kad darbo grupė savo analizėje pateiks atsakymus“, – ketvirtadienio rytą LRT radijo laidoje kalbėjo prezidento patarėjas J.Neverovičius.

Patarėjas teigė žinantis, jog išvados žemės ūkio ministrui jau pateiktos, tačiau Prezidentūra dar nesusipažino.

„Tačiau mūsų pozicija nesikeičia – pritariame. Prezidentas išsakė palaikymą regionų stiprinimui. Jeigu iš kaštų naudos analizės išeitų, kad būtų naudinga jog koks padarinys atsirastų už Vilniaus ribų – Kaune ar kitur – tai kitas klausimas.

Kai sulauksime darbo grupės išvadų ir ministro komentaro, manau, kad galėsime taip pat pakomentuoti.

Kodėl darbo grupės išvadų rengimas tiek užtruko? „Čia toks kompleksinis klausimas. Matyt, nebuvo galima daryti to sprendimą vien per ministerijos, ar konkrečių skyrių prizmę, reikėjo pasižiūrėti plačiau ir tai užtruko“, – teigė prezidento patarėjas.

Darbo grupė parengė išvadas

Žemės ūkio ministerijos (ŽŪM) darbo grupė baigė rengti išvadas dėl ministerijos perkėlimo į Kauną. 

„Parengė išvadas (darbo grupė – ELTA), bet per gausą darbų dar neperskaičiau, nes jos pakankamai storos. Bet planuoju iki šios savaitės perskaityti“, – trečiadienį Eltai teigė žemės ūkio ministras Andrius Palionis.

Anksčiau žemės ūkio ministras sakė, kad darbo grupė analizės darbus turėtų baigti anksčiau nei iki lapkričio 30 dienos.

Darbo grupė buvo sudaryta siekiant įvertinti ministerijos ir ministerijos valdymo srities įstaigų struktūrinių pokyčių galimybę ir siekiant regioninės plėtros stiprinimo.

Ji turėtų atlikti teisinę, socialinę ir finansinio poveikio analizę bei nustatyti pagrįstus terminus siekiamiems tikslams įgyvendinti.

Anksčiau A. Palionis yra sakęs, kad politiką formuojantys skyriai, kurie vykdo derybas dėl naujo finansinio laikotarpio ir administruoja visas paramos lėšas, turėtų išlikti Vilniuje.

Kiti skyriai turėtų kraustytis į Kauną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.