Apie sveikatą prakalbęs premjeras: partijos, pavadintos „Tėvynės labui“, tikrai nebus

Trečiadienį po Vyriausybės posėdžio ir pasitarimo premjeras Saulius Skvernelis aptarė politines Lietuvos aktualijas. Jis patikino dėl kelio, vedančio į savo namus, nekalbėjęs nei su buvusiu susisiekimo ministru Roku Masiuliu, nei su dabartiniu ministru Jaroslavu Narkevičiumi.

Apie sveikatą prakalbęs premjeras: partijos, pavadintos „Tėvynės labui“ tikrai nebus.<br>V.Skaraičio nuotr.
Apie sveikatą prakalbęs premjeras: partijos, pavadintos „Tėvynės labui“ tikrai nebus.<br>V.Skaraičio nuotr.
Saulius Skvernelis.<br>T.Bauro nuotr.
Saulius Skvernelis.<br>T.Bauro nuotr.
Saulius Skvernelis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Saulius Skvernelis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Saulius Skvernelis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Saulius Skvernelis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Saulius Skvernelis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Saulius Skvernelis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Dec 11, 2019, 3:49 PM

Komentuodamas sveikatos būklę, S.Skvernelis tikino, kad „prieš mėnesį pagrindinis gydymo kursas baigtas, o po šešių chemoterapijos procedūrų yra labai didžiulės rizikos komplikacijoms“. Todėl yra priverstas saugotis.

Dėl J.Narkevičiaus pozicijos nekeičia

Paklaustas, kaip vertina atvirą prezidento Gitano Nausėdos kritiką susisiekimo ministrui, ministras pirmininkas patikino, kad savo pozicijos dėl J.Narkevičiaus nekeičia.

„Kol kas tikrai nekomentuosiu prezidento pasisakymų. Pirmadienį susitiksime ir aptarsime šitą klausimą gyvai.

Brakonieriavimo istorija yra melas ir šmeižtas. Antras dalykas, susijęs su Seimo viešbučiu, turiu raštišką paaiškinimo sutartį <..> ministras patvirtino savo prašymą, kad kartu tame viešbutyje gyvens žmona ir dukra. Su pietumis ir vakariene yra labai aiškūs paaiškinimai“, – pabrėžė S.Skvernelis.

Premjeras taip pat patvirtino, kad su prezidentu daug bendrauja telefonu.

Rinkimų kartelės mažinimui – pritaria

„Buvau pakankamai skeptiškas, bet jei būsiu balsavime, pritarsiu“, – taip apie vakarykštį Seimo balsavimą, pritariantį rinkimų kartelės mažinimui, kalbėjo ministras pirmininkas.

„Bus daugiau demokratijos, didesnis atstovavimas. Palikime rinkėjui spręsti, ar jis nori turėti tradicines partijas ar tas, kurios mažiau populiarios. Aišku yra tos rizikos, kas yra įvardijama, kad gali būti sunkiau formuoti koalicijas“, – savo poziciją išsakė S.Skvernelis.

„Tėvynės labui“ netaps partija

Pasklidus informacijai apie pavadinimu „Tėvynės labui“ užregistruotą prekės ženklą, premjeras tikino, kad tai tikrai nevirs politine partija.

Ateities planų, susijusių su politine veikla, jis taip pat neišdavė. Pasak ministro pirmininko, šiuo metu jis apskritai neplanuoja rinkimų, nes tai priklauso ne vien nuo jo noro ar nenoro.

„Toks ažiotažas kilo. Gaila, kad tokie propagandiniai pareiškimai sulaukė atgarsio. Registruojamas arba patentuojamas vienintelis dalykas – politinės partijos arba politinio judėjimo pavadinimas. Jei patentas bus užregistruotas, Lietuvoje tokiu pavadinimu nebus jokios partijos, jokio politinio judėjimo“, – akcentavo S.Skvernelis.

Jis pripažino, kad jo aplinkos žmonės turėjo informacijos, jog tam tikri asmenys siekė netinkamai pasinaudoti šiuo pavadinimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.