Nacionaliniame forume „Ateities švietimo kodas“ – apie švietimo politikos prioritetus ir jų įgyvendinimą

Švietimo sistemos problemos, būtinų permainų klausimai – kada švietimas taps prioritetu, kaip užtikrinti sėkmingą mokinių ugdymą šalyje, kada politikos elitas gebės prisiimti atsakomybę už būtinus sprendimus, įgyvendinant švietimo reformą – visi šie ir kiti aktualūs klausimai bus svarstomi Nacionaliniame forume „Ateities švietimo kodas“.

 Diskusijoje „Švietimo politikos prioritetai ir jų įgyvendinimas“ dalyvaus ir Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentas Robertas Dargis.<br> D.Umbraso nuotr. iš archyvo
 Diskusijoje „Švietimo politikos prioritetai ir jų įgyvendinimas“ dalyvaus ir Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentas Robertas Dargis.<br> D.Umbraso nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 13, 2019, 3:55 PM

„Švietimo vizija ir jos įgyvendinimas esmingai svarbūs. Turime turėti aiškią kryptį ir stabilizuoti grimstančią švietimo sistemą. Kokia švietimo politika ir kas ją turi formuoti? Ar tik politinės partijos, kurių narių šiandien yra šiek tiek daugiau nei 112 tūkst.? Kaip ji turi būti įgyvendinama ir kokie jos saugikliai? Dera padiskutuoti ir šiais klausimais, kalbant apie švietimo ateities kodą,“ – pažymi Ateities švietimo forumo prezidentė prof. Vilija Targamadzė.

Forumo tikslas – suburiant įvairių suinteresuotų šalių atstovus, išgryninti švietimo politikos prioritetus ir jų įgyvendinimą. Siekiama, kad šis forumas sukurtų erdvę, kurioje gimtų pamatiniai susitarimai tarp švietimo ir susijusių sričių organizacijų.

Diskusijoje „Švietimo politikos prioritetai ir jų įgyvendinimas“ dalyvaus Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentas Robertas Dargis, Ateities švietimo forumo prezidentė, Vilniaus universiteto profesorė, švietimo ekspertė ir konsultantė .prof. Vilija Targamadzė, Lietuvos socialinių pedagogų asociacijos valdybos pirmininkė, VDU ŠA Profesinio tobulinimo instituto vadovė, NVO konfederacijos vaikams valdybos garbės pirmininkė prof. Giedrė Kvieskienė, Vytauto Didžiojo universiteto rektorius prof. Juozas Augutis, Lietuvos banko valdybos pirmininko pavaduotojas Raimondas Kuodis, Lietuvos moksleivių sąjungos prezidentė Sara Aškinytė ir kt.

Vyks diskusijos darbo grupėse, kur dalyvaus daugiau nei 100 skirtingų švietimo organizacijų ir institucijų atstovų. Planuojama, kad jų apibendrintos įžvalgos paviešintos ir taps platforma ateities diskusijoms ir sprendimams.

Forumas vyks gruodžio 16 d. Lietuvos Nacionaliniame muziejuje. Jį tiesiogiai transliuos portalas lrytas.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.