Neringa Venckienė prabilo apie šiurpų sąrašą ir keistus ženklus kalėjime

Lapkričio pradžioje į Lietuvą iš JAV grąžinta buvusi teisėja ir Seimo narė Neringa Venckienė teigė gavusi sąrašą, kas turi mirti.

 Lapkričio pradžioje į Lietuvą sugrąžinta N.Venckienė gyvena tėvų namuose Kaune. <br> G.Bitvinsko nuotr. 
 Lapkričio pradžioje į Lietuvą sugrąžinta N.Venckienė gyvena tėvų namuose Kaune. <br> G.Bitvinsko nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 14, 2019, 1:01 PM, atnaujinta Dec 14, 2019, 4:48 PM

Dienraščiui „Kauno diena“ ji tvirtino laišką su jai artimų žmonių sąrašu gavusi dar prieš išvykdama į JAV. Tai ir buvusi viena priežasčių pasitraukti. 

„Gavau laišką, kuriame buvo surašytos visos mano giminių, tetų ir pusbrolių pavardės, visas sąrašas. Esą visus juos nužudys“, – tvirtino  N.Venckienė.  

Ji užsiminė sulaukusi ir kitų grasinimų – Vilniuje, prieš vykstant į  susitikimą su rinkėjais buvo atsukti visi keturi automobilio ratai.  „Grasinimų buvo įvairiomis formomis, laiškais. Tai galvą man nupjaus,  tai mano giminėms akis išbadys“. 

Buvusi teisėja tvirtino, jog po šių grasinimo atvejų ji kreipėsi į  policiją, bet tyrimas nebuvo pradėtas. 

N.Venckienė „Kauno dienai“ papasakojo ir apie savo sulaikymą JAV.

Jos teigimu, teisėsaugos pareigūnai į jų namus atvažiavo ankstų rytą.  Moteris jau buvo išėjusi į darbą gėlių dizaino studijoje, o 20-metis jos sūnus Karolis dar miegojo. 

Pareigūnai jai nurodė prisistatyti per 72 valandas.

„Per tą laiką galėjau į Meksiką ar Kanadą pabėgti, bet aš tikėjausi, kad manęs neišduos Lietuvai“, –  kalbėjo garsioji bėglė. Ji teigė jau kitą dieną pati nuvykusi į nurodytą įstaigą tačiau nesitikėdama ilgo suėmimo, atvyko tik su rankine. 

Į Lietuvą pargabenta bėglė žurnalistams papasakojo ir apie gyvenimo  sąlygas JAV kalėjime. Jos teigimu, ten būta keistų sutapimų: „Kalėjime į  mano kamerą buvo du kartus atkėlę moteris, kurios vėliau pasitraukė iš  gyvenimo. Kartais pagalvoju, gal kai kas norėjo, kad ir aš virvę  užsinerčiau“. 

Šiuo metu Kaune su tėvais gyvenanti ir su apykoje vaikštanti N.Venckienė  teigia laukianti teismo proceso, o jei bus nuteista – ruoš skundą  Europos žmogaus teisių teismui. 

Tariamos pedofilijos skandalo įpūtėja tikisi, jog apie šią istoriją dar  sužinos visa Europa.

Ji teigė bendraujanti su vienu Švedijos režisieriumi, kuris apie  šią istoriją planuoja kurti filmą. 

Į JAV N.Venckienė spruko 2013-ųjų pavasarį. Į Lietuvą pargabentai  N.Venckienei pateikti įtarimai dėl teismo sprendimo nevykdymo, pasipriešinimo policijos pareigūnui, trukdymo antstoliui ir sudavimo į veidą Laimutei Stankūnaitei. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.