Nukraujavo socialdemokratai: atsistatydino Kauno skyriaus pirmininkas

Lietuvos socialdemokratų partijos Kauno skyriaus taryba antradienio posėdyje priėmė sprendimą tenkinti partijos skyriaus pirmininko verslininko Židrūno Garšvos atsistatydinimo pareiškimą.

Židrūnas Garšva.<br>P.Mantauto nuotr.
Židrūnas Garšva.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Birutė Mačienė, ELTA

Dec 18, 2019, 11:17 AM

„Vakar jis pareiškė savo pageidavimą atsistatydinti, o tarybos posėdyje šį pageidavimą dar kartą pakartojo ir žodžiu. Dėl kokių konkrečiai priežasčių, neaiškino, sakė, kad dėl asmeninių. Taip pat Ž. Garšva apsisprendė palikti ir Socialdemokratų partiją“, – Eltai paaiškino LSDP Kauno skyriaus atsakingasis sekretorius Henrikas Pajaujis.

Eltai nepavyko susisiekti su pačiu Ž. Garšva, telefonu jis neatsakė nei į skambučius, nei į žinutes. Tad sužinoti atsakymą, ar pasitraukęs iš Socialdemokratų partijos nesugrįš į savo ankstesnę – „Tvarkos ir teisingumo“ partiją, nebuvo galima. Tiesa, šią savaitę išplatintame „Židrūno laiške bičiuliams“ teigiama, kad jam „atėjo laikas atsitraukti nuo politinio gyvenimo ir pradėti rūpintis savuoju.“

ELTA primena, kad Ž. Garšva yra Kauno technologijos universiteto auklėtinis, ekonomistas. Šių metų vasarą atšventė savo penkiasdešimtmetį. Jis yra buvęs ne tik LSDP, bet ir kitų partijų (Lietuvos ir centro sąjungos, „Tvarkos ir teisingumo“) nariu. Nuo 2011-ųjų iki 2019 metų pavasario darbavosi Kauno miesto savivaldybės taryboje kaip kauniečių išrinktas jų atstovas.

Atkakliai siekęs partinio posto, Ž. Garšva LSDP Kauno skyriaus pirmininku tapo 2017 metų gegužės 1-ąją, minimalia, vos vieno balso persvara rinkimus laimėjęs prieš kitą kandidatą – Giedrių Bielskų.

Anot H. Pajaujo, LSDP Kauno skyrius šiuo metu turi apie 650 narių, partijos skyriaus tarybą sudaro per 80 socialdemokratų. Skyriui nuo šiol laikinai vadovauja pirmoji jo pirmininko pavaduotoja (taip pat buvusi Kauno miesto tarybos narė) Živilė Jakaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.