Rasa Karmazaitė. Policijos grietinėlei – premijų lietus

Kalėdos – stebuklų metas, kuris kai kuriose valdiškose institucijose jau prasidėjo. Tuo metu, kai statutiniai pareigūnai nepatenkinti mažais atlyginimais prie Seimo mojavo deglais ir leido įspėjamuosius šūvius, policijos grietinėlei pabiro solidžios premijos.

 R.Karmazaitė.
 R.Karmazaitė.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 19, 2019, 6:37 AM, atnaujinta Dec 19, 2019, 6:43 AM

Lietuvos kriminalinės policijos biure (LKPB) buvo itin pamaloninti viršininkai. Štai Veiklos koordinavimo ir kontrolės valdybos vadovybei skirtos vienkartinės 2069 ir 3286 eurų premijos, Informacinių technologijų valdybų viršininkams – 2882 ir 2362 eurų, Specialiųjų užduočių valdybų – 1700 ir 2942 eurų. Pirkimų skyriaus vadovybei nubyrėjo 1833 eurai.

Nepamirštos net valytojos iš aptarnavimo skyriaus – joms atseikėta po 510 eurų. Beje, panašaus dydžio algą kas mėnesį į rankas gauna pradedantys ugniagesiai.

Todėl daugelis ugniagesių greičiausiai sutiktų dirbti LKPB aptarnavimo skyriuje. Netektų nei juodais dūmais kvėpuoti, nei rizikuoti sveikata. O jei pavyktų palypėti karjeros laiptais, premijos byrėtų dar didesnės. Vienam aptarnavimo skyriaus specialistui šiemet skirta 1245 eurų. LKPB aplankęs Kalėdų Senelis premijoms pažėrė per 114,6 tūkst. eurų.

Bet tokios dosnios dovanos iš policijos iždo jau neturėtų stebinti. Buvęs generalinis komisaras L.Pernavas irgi siekė atsiriekti nemenką dalį, tik jau iš artėjančių Žiurkės metų biudžeto.

Iš lubų paskaičiavęs, kad Jungtinėje Karalystėje naujai įsteigtam policijos atašė etatui reikėtų 173 tūkst. eurų per metus, jis nė nelaukdamas Kalėdų Senelio pats suraitė parašą ant prašymo.

Tiesa, gavo kur kas mažiau – 95 tūkst. eurų.

Ar tik neteks L.Pernavui susiveržti diržo svetimoje šalyje, kur nepigiai kainuoja sporto klubų abonementai, trenerių paslaugos? O gal LKPB apdovanojęs Kalėdų Senelis galėtų ir buvusiam policijos vadui prie atašė atlyginimo premiją pridėti?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.