D. Zubas: noriu, kad pasaulyje būtume žinomi ne tik kaip gerų krepšininkų šalis

Nacionalinis fotoprojektas „Lietuva ir mes“ – tai Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečiui ir Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo 30-mečiui skirtas projektas.

„Linas Agro Group“ valdybos nariai (nuotraukoje iš kairės): Jonas Bakšys, Dainius Pilkauskas, Arūnas Zubas, valdybos pirmininkas Darius Zubas, valdybos pirmininko pavaduotojas Andrius Pranckevičius, Tomas Tumėnas.<br>Ž.Zimnickaitės nuotr.
„Linas Agro Group“ valdybos nariai (nuotraukoje iš kairės): Jonas Bakšys, Dainius Pilkauskas, Arūnas Zubas, valdybos pirmininkas Darius Zubas, valdybos pirmininko pavaduotojas Andrius Pranckevičius, Tomas Tumėnas.<br>Ž.Zimnickaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 2, 2020, 9:30 AM

Į klausimus atsako vienos didžiausių agroverslo bendrovių Baltijos šalyse „Linas Agro Group“ valdybos nariai:  Jonas Bakšys, Dainius Pilkauskas, Arūnas Zubas, valdybos pirmininkas Darius Zubas, valdybos pirmininko pavaduotojas Andrius Pranckevičius, Tomas Tumėnas.

Apie vakar... Jūsų gyvenimo lūžio taško istorija. Kada ir koks įvykis ar asmenybė tapo svarbiausiu Jūsų gyvenime, lėmusiu esminį Jūsų kūrybinės veiklos, verslo pasiekimų ar asmeninio gyvenimo posūkį?

Darius Zubas: Diena, kai susiklosčius tam tikroms aplinkybėms tapau verslininku ir su draugais įsteigėme prekybos bendrovę.

Andrius Pranckevičius: Vienas svarbiausių įvykių, padariusių man didelę įtaką – Lietuvos Sąjūdis, kova dėl nepriklausomybės, tautos vienybė ir drąsa, dėl kurios Lietuva tapo ir yra laisva ir demokratiška valstybė; atgimimo dvasia, dainos ir mitingai, beribis tikėjimas ateitimi – nepakartojami jausmai.

Tomas Tumėnas: Vaikų gimimas, nes tai sąlygoja dar didesnį atsakomybės jausmą ir judėjimą į priekį bei suteikia prasmę gyvenimui.

Arūnas Zubas: Esminis gyvenimo įvykis – 1990 kovo 11 d., Lietuvos nepriklausomybės atkūrimas. Galėjome laisvai mąstyti, reikšti nuomonę, kurti.

Jonas Bakšys: Nesėkmingas lengvo gyvenimo paieškos etapas – tik tada supratau, kad viską turiu susikurti pats.

Dainius Pilkauskas: Tą 1990 metų kovo 11 dieną, kada Lietuvos Respublikos Aukščiausioji Taryba pasirašė Lietuvos Nepriklausomybės Atkūrimo aktą, nesuprasdamas iki galo, kas mūsų laukia, aš supratau tik viena – nuo šios akimirkos atsiveria istorinė galimybė nuveikti kažką prasmingo.

Apie šiandien... Kas šiandien Jums labiausiai rūpi ar jaudina šių dienų Lietuvos aktualijų kontekste?

Darius Zubas: Trūksta Lietuvos vadovybės lyderystės ir strateginio požiūrio į šalies vystymąsi.

Andrius Pranckevičius: Šiandien labiausiai jaudina tai, kad daug žmonių, įmonių, valstybių nebeturi vertybinės ir kultūrinės krypties; vis labiau dominuoja piniginiai ir materialiniai tikslai, trumpalaikiai rėksniai užgožia tvarias ir ilgalaikes strategijas; vis mažiau idėjų ir mąstytojų.

Tomas Tumėnas: Pakankamai didelė migracija, visuomenės senėjimas, didėjanti atskirtis visuomenėje ir ilgai besitęsiantis politikų neprofesionalumas valdant šalį.

Arūnas Zubas: Labai neramina ypatingai susipriešinę šio Seimo politikai ir partijos. Norėtųsi ir linkėčiau, kad jie „pakiltų“ virš savo siaurų partinių interesų, sutartų ir spręstų socialinius, švietimo, sveikatos apsaugos, ekonominio vystymosi ir kitus svarbiausius šaliai klausimus – kurtų sėkmingesnę ir laimingesnę Lietuvą, kurioje visiems norėtųsi gyventi.

Jonas Bakšys: Mane labiausiai neramina kantrybės trūkumas; kaip greitai norime pasiekti ar gauti laukiamą rezultatą ir kaip greitai metamės prie kito darbo ar naujos idėjos.

Dainius Pilkauskas: Lietuvoje šiandieną mums visiems labiausiai trūksta vienybės, darnos ir išminties. Taigi to noriu ir palinkėti.

Apie rytojų... Kokią žinutę nusiųstumėte į ateitį, kokiais žodžiai prabiltumėte ar ką norėtumėt palinkėti mūsų šaliai ir jos ateities kartoms?

Darius Zubas: Noriu, kad pasaulyje būtume žinomi ne tik kaip gerų krepšininkų šalis.

Andrius Pranckevičius: Labai norėčiau, kad ateities kartos, žvelgdamos į mūsų dienas, matytų kuo mažiau tuščiai prarasto laiko ir neįvykusios kūrybos; norėčiau, kad šalies ir visuomenes progresas būtų toks dinamiškas ir intensyvus, koks buvo 1990–2000 metais, kad būtų dideli tikslai ir prasmingos pergalės.

Tomas Tumėnas: Išlaikykime savo tautiškumą, bet būkime atviri visam pasauliui, investuokime į mokslą ir žinias, puoselėkime žmogiškąsias vertybes ir stiprinkime demokratiją.

Arūnas Zubas: Ateities kartoms linkiu suprasti ir naudotis globalizacijos teikiamais privalumais, tačiau tuo pačiu „neišsibarstyti“ po pasauli, išsaugoti savo valstybę ir jos identitetą.

Jonas Bakšys: Tikiu, kad ateitis – kūrybingų ir efektyvių, o ne didelių ir galingų rankose.

Dainius Pilkauskas: Darykime gerus darbus, dažniau pagalvokime vieni apie kitus, ir sėkmė savaime ateis.

Kuo Jūs būtumėte ar svajotumėte būti, jei nebūtumėte tuo, kuo esate šiandien?

Darius Zubas: Keliautoju.

Andrius Pranckevičius: Daug kur esu – ir šeimoje, versle, ir jūroje, ir kalnuose, ir sporte. Gal norėčiau daugiau visuomeninės veiklos, prisidėti prie bendrųjų gėrybių kūrimo.

Tomas Tumėnas: Norėjau visą laiką dirbti darbą, kuris tiesiogiai gali padėti žmonėms, tokį kaip gydytojai.

Arūnas Zubas: Bandau įsivaizduoti, bet nepavyksta. Turbūt nieko to kur, su kuo ir kuo esu, nekeisčiau.

Jonas Bakšys: Man patinka būtent tai, ką darau šiandien.

Dainius Pilkauskas: Vaikystėje svajojau būti sunkvežimio vairuotoju, o dabar nežinau, ar norėčiau ką nors keisti.

---

Nacionalinis fotoprojektas „Lietuva ir mes“ – tai Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečiui ir Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo 30-mečiui skirtas projektas, kurio metu nuotraukose užfiksuoti šimtai valstybės ir visuomenės veikėjų, mokslo, kultūros, meno, sporto pasaulio atstovų, verslininkų ir valstybinių įmonių vadovų, dvasininkų, tarnautojų, ūkininkų ir kitų profesijų Lietuvos žmonių, bendrai kuriančių mūsų šalį ir jos ateitį. Reprezentacinis ir monumentalus, iš daugiau nei 500 unikalių specialiai šiam fotoprojektui kuriamų, niekur anksčiau nepublikuotų, konceptualiai pačių įvairiausių bei lietuvių ir anglų kalbomis aprašytų fotografijų sudarytas albumas leis mūsų šalies partneriams, draugams ir svečiams iš arti pažinti šiandienos Lietuvą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.