R. Karbauskis prakalbo apie J. Narkevičiaus ateitį: prisiminė D. Grybauskaitės veiksmus

Sausio 14-ąją išplėstinės koalicijos tarybos susitikime spręsis susisiekimo ministro Jaroslavo Narkevičiaus ateitis. Ar tampymasis su J.Narkevičiumi negilina įtampos tarp valdančiosios daugumos, prezidento Gitano Nausėdos bei Vyriausybės?

 R. Karbauskis prakalbo apie J. Narkevičiaus ateitį: prisiminė D. Grybauskaitės veiksmus<br>lrytas.lt koliažas
 R. Karbauskis prakalbo apie J. Narkevičiaus ateitį: prisiminė D. Grybauskaitės veiksmus<br>lrytas.lt koliažas
 D.Grybauskaitė<br> T.Bauro nuotr.
 D.Grybauskaitė<br> T.Bauro nuotr.
 A.Stančikas, R.Karbauskis ir J.Narkevičius<br> R.Danisevičiaus nuotr.
 A.Stančikas, R.Karbauskis ir J.Narkevičius<br> R.Danisevičiaus nuotr.
 J.Narkevičius.<br> T.Bauro nuotr.
 J.Narkevičius.<br> T.Bauro nuotr.
 J.Narkevičius<br> D.Umbraso nuotr.
 J.Narkevičius<br> D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Raigardas Musnickas, „Žinių radijas“

Jan 8, 2020, 9:04 AM, atnaujinta Jan 8, 2020, 9:19 AM

„Manau, kad negilina. Situacija susiklostė tokia, kad ta tema jau gerokai pasenusi.

Žinote, kokia buvo reakcija buvusios prezidentės Dalios Grybauskaitės, kada ministrų konservatoriai neatleido? Paprasčiausiai buvo pasakyta, kad tai jų atsakomybė. Ir labai teisingai buvo pasakyta.

Jei ministru pasitiki ministras pirmininkas ir valdanti dauguma – tai yra jų atsakomybė ir jie formuoja Vyriausybę. Ministrą skiria prezidentas ir jam gali atrodyti vienaip ar kitaip, tačiau ne jis neša atsakomybę už ministro darbą.

Manau, jei prezidentas pasakys: „Čia jūs nešate atsakomybę ir čia jūsų problemos“. Tai bus kaip su Seimo pirmininku“, – Žinių radijo laidoje „Pozicija“ trečiadienio rytą teigė valstiečių vedlys Ramūnas Karbauskis.

Valstiečių vedlys aiškino, kad jie prisiima atsakomybę už ministrą J.Narkevičių, kuris gerai atlieka darbus.

„Kas darosi Lietuvos geležinkeliuose, kas vyksta su kelių asfaltavimu ir kitais dalykais, tai suprantama, kad ministras ėmėsi daryti tai, ko daugelį metų nedarė buvęs ministras Rokas Masiulis ir tai viena iš priežasčių, dėl ko jis puolamas. Manau, kad dėl to jis puolamas, nes pradėjo taisyti paliktas klaidas ir betvarkę, kuri buvo prieš jį“, – sakė R.Karbauskis.

R.Karbauskis prisiminė laikotarpį, kai valdžioje buvo konservatoriai. Tuomet buvo du ministrai, kuriais buvo pareikštas buvusios prezidentės D.Grybauskaitės nepasitikėjimas, bet jie abu liko dirbti.

„Atsakomybė ir sprendimai dėl ministro darbo pirmiausia yra Vyriausybės bei premjero reikalas. Jei valdančioji dauguma ir Vyriausybės vadovas nemano, kad yra priežastys dėl ko turi būti atstatydintas ministras. Tai pirmieji pavyzdį tokį parodė konservatoriai.

Mes manome, kad be priežasties negalima atleisti ministro. Tos istorijos, kurios buvo, ir užvakar laikraštyje, tai yra gėdinga, kai ministras dar kartą apkaltinamas sprendimais, kurių jis nedarė, o po pietų paskelbiama informacija, kad tai buvo melaginga. Kalbu apie Z.Jedinskio gatvę. Tai toks pat atvejis kaip ir su brakonieriavimu.

Šioje situacijoje, ministrui J.Narkevičiui realiai nėra ką prikišti“, – sakė R.Karbauskis.

Pasak jo, svarbu, kad sprendimą priimtų visa koalicinė taryba ir visos partijos, kurios sukūrė koaliciją. „Nebuvo poreikio kažkokiai skubai, nes čia nėra klausimo, kad valstybei atsitiktų kažkokių problemų“, – kalbėjo politikas.

„Jį matomą padarė tie, kurie yra suinteresuoti žeminti prezidentą, žeminti mus. Jie tą daro kasdien kryptingai. Tos informacijos skelbiamos specialiai. Lenkų rinkimų akcijos nariai dabar yra persekiojami“, – kalbėjo R.Karbauskis ir ragino prisiminti konservatorės Agnės Bilotaitės gyvenimo Seimo viešbutyje istoriją.

Primename, kad ne kartą G.Nausėdos paragintas spręsti susisiekimo ministro J.Narkevičiaus ateities klausimą S.Skvernelis vis žadėjo atsakymą pateikti artimiausiu metu, tačiau galiausiai pareiškė jį spręsiantis tik sausio 14 dieną išplėstiniame koalicijos tarybos susitikime. Jis ne kartą taip pat paslaptingai užsiminė, kad sprendimas gali turėti įtakos ir Vyriausybės griūčiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.