Arvydas Lekavičius. Dievams 1000 metų – lyg viena diena

Biblijoje taip kalbama apie vienatinį Viešpatį. Lietuvoje nuo šiol tokių dievukų, kuriems ir devyni mėnesiai, ir šimtmetis tėra akimirksnis, yra daugybė. Jie nepailsdami triūsia kriminalinėje žvalgyboje, prokuratūroje ar kitose specialiosiose tarnybose.

A.Lekavičius.<br>V.Balkūno nuotr.
A.Lekavičius.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 9, 2020, 6:20 AM

Iki šiol visiems, kurie pasiklauso svetimų pokalbių, galiojo tvirta nuostata, įrašyta įstatyme: jei yra nusikalstamos veiklos požymių, privaloma tuoj pat pradėti ikiteisminį tyrimą. Nors agentai į šią nuostatą ir žiūrėjo pro pirštus, juos vis pristabdydavo teismai. Vis dėlto dabar ir jie Aukščiausiojo teismo teisėjos A.Kartanienės dėka galės nesivadovauti šia nuostata.

Operatyvininkams dovaną įteikė šios teisėjos vadovaujama kolegija, išnagrinėjusi buvusios Panevėžio rajono savivaldybės Juridinio skyriaus vedėjos V.Janišienės skundą.

Moteris kadaise kreipėsi į pažįstamą gydytoją, kad ji išrašytų fiktyvią sveikatos pažymą, leisiančią pretenduoti į teisėjos kėdę. Tuomet panevėžietės šnekų jau buvo slapta klausomasi, todėl žvalgai turėjo nedelsdami pradėti ikiteisminį tyrimą. Tačiau to jie nepadarė ir dar 9 mėnesius neteisėtai sekė teisininkę.

Iki Aukščiausiojo teismo prisikapsčiusi V.Janišienė akcentavo būtent šį pažeidimą. Bet teisėjai savaip išaiškino lietuviams puikiai suprantamą frazę „tuoj pat“ – pasirodo, tai nėra joks konkretus terminas. Jis gali tęstis ne tik devynis mėnesius, kaip šios panevėžietės atveju, bet gal net ir ilgiau.

Taigi nuo šiol visi svetimų pokalbių klausytojai galės mojuoti šia teismo nutartimi, leidžiančia jiems patiems spręsti, kiek Lietuvoje trunka „tuoj pat“.

Vis dėlto kodėl prasmių aiškintoju tapęs teismas atvėrė tokią Pandoros skrynią? Ar tik ne dėl to, kad šioje byloje pranešėja buvo teisėja A.Kartanienė? Ta pati, kurios sūnus įkliuvo garsiojoje teisėjų byloje, o ji pati atsistatydino iš Teisėjų garbės teismo pirmininko pareigų.

Kai esi šitaip prokurorų pakabintas tarp žemės ir dangaus, norom nenorom turi traukti jų giesmę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.