N. Ulbaitė: „Gal būtume laimingesni, jei išmoktume tiesiog būti savimi?“

Nacionalinis fotoprojektas „Lietuva ir mes“ – tai Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečiui ir Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo 30-mečiui skirtas projektas.

Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos direktorė Neringa Ulbaitė.<br>A.Aleksandravičiaus nuotr.
Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos direktorė Neringa Ulbaitė.<br>A.Aleksandravičiaus nuotr.
Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos direktorė Neringa Ulbaitė.<br>A.Aleksandravičiaus nuotr.
Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos direktorė Neringa Ulbaitė.<br>A.Aleksandravičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2020-01-10 08:30

Į klausimus atsako Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos direktorė Neringa Ulbaitė.

Apie vakar... Jūsų gyvenimo lūžio taško istorija. Kada ir koks įvykis ar asmenybė tapo svarbiausiu Jūsų gyvenime, lėmusiu esminį Jūsų kūrybinės veiklos, verslo pasiekimų ar asmeninio gyvenimo posūkį?

Sudėtinga įvardinti vieną esminį momentą, pakeitusį gyvenimo kryptį ar tikslą. Nuo vaikystės turėjau daug įvairių veiklų: mokiausi groti fortepijonu, mėgau skaityti, stebėti žmones, kurti istorijas.

Esu dėkinga tėvams už išugdytą atsakomybę ir požiūrį, kad imantis bet kokio darbo būtina jį atlikti kaip galima geriau ir nesustoti pusiaukelėje.

Manau, kad svarbiausia taisyklė, kuri veda mane pirmyn – noras tobulėti ir neprarasti smalsumo. Ir gal ne tiek svarbus pats tikslas, o kelias, kuriuo einame, žmonės, kuriuos sutinkame tame kelyje, pamokos, kurias išmokstame.

Apie šiandien... Kas šiandien Jums labiausiai rūpi ar jaudina šių dienų Lietuvos aktualijų kontekste?

Šiandien labiausiai pasigendu tikrumo ir nuoširdumo žmonių santykiuose, kuriuos dažnai užgožia vartojimo karštinė, vargina įvairios priklausomybės, nerimas.

Mane stebina, kiek daug knygų leidžiama apie tai, kaip tapti laimingu, kaip kovoti su stresu, kaip planuoti laiką, kaip numesti svorį.. Gal būtume kur kas laimingesni, jei išmoktume tiesiog būti savimi?

Apie rytojų... Kokią žinutę nusiųstumėte į ateitį, kokiais žodžiai prabiltumėte ar ką norėtumėt palinkėti mūsų šaliai ir jos ateities kartoms?

Norėtųsi matyti daugiau besišypsančių veidų, girdėti daugiau teigiamų žinių mūsų žiniasklaidoje, labiau mylėti vieniems kitus.

Kuo Jūs būtumėte ar svajotumėte būti, jei nebūtumėte tuo, kuo esate šiandien?

Būčiau savimi.

---

Nacionalinis fotoprojektas „Lietuva ir mes“ – tai Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečiui ir Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo 30-mečiui skirtas projektas, kurio metu nuotraukose užfiksuoti šimtai valstybės ir visuomenės veikėjų, mokslo, kultūros, meno, sporto pasaulio atstovų, verslininkų ir valstybinių įmonių vadovų, dvasininkų, tarnautojų, ūkininkų ir kitų profesijų Lietuvos žmonių, bendrai kuriančių mūsų šalį ir jos ateitį. Reprezentacinis ir monumentalus, iš daugiau nei 500 unikalių specialiai šiam fotoprojektui kuriamų, niekur anksčiau nepublikuotų, konceptualiai pačių įvairiausių bei lietuvių ir anglų kalbomis aprašytų fotografijų sudarytas albumas leis mūsų šalies partneriams, draugams ir svečiams iš arti pažinti šiandienos Lietuvą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.