Arūnas Dumalakas. Pribloškianti žaliųjų rodyklių aritmetika

Nebūtų kvailos žaliųjų rodyklių istorijos, Vilniaus kiemai ir pakelės šiemet išsivaduotų nuo nenaudojamų, daugybę metų nejudinamų, ratais į žemę įaugusių automobilių.

Arūnas Dumalakas<br>T.Bauro nuotr.
Arūnas Dumalakas<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 11, 2020, 7:00 AM, atnaujinta Jan 11, 2020, 8:54 AM

Ir dar kitiems metams užtektų pinigų tvarkai užtikrinti.

Kuo susijusios žaliosios rodyklės su nenaudojamais automobiliais? Atsakymas labai paprastas: jas nuimant ištaškyta tiek pinigų, kiek reikėtų visiems nenaudojamiems automobiliams išvežti. Ir dar pinigų liktų kavai.

Kituose skandaluose paskendo skandalinga suma, kurią metų pradžioje paskelbė savivaldybė: pašalinti žaliąsias rodykles kainavo kiek daugiau nei 103 tūkst. eurų.

Taip, tai nebuvo tik lentelių nuėmimas, bet ir sankryžų eismo reguliavimo ir valdymo darbai, nauji infrastruktūros sprendimai sankryžose ir kiti darbai.

Šios žinios pro ausis nepraleidę vilniečiai jau apskaičiavo, kad nuėmus rodykles, kurios buvo įrengtas 120-yje sankryžų, vienos sankryžos sutvarkymas vidutiniškai kainavo 858 eurus. Tai tikrai nemaži pinigai.

Tiesa, eismo reguliavimas įrengiant naujas sekcijas, perprogramuojant šviesoforus buvo pakeistas tik 52-ose sankryžose.

Dabar apie numestus, nevažiuojančius automobilius, kurie užima vietą kiemuose, trukdo eismui gatvėse.

Praėjusių metų pabaigoje paaiškėjo, kad savivaldybė jiems priverstinai išvežti 2020-aisiais sugebės išstenėti tik 15 tūkst. eurų. Iš šių pinigų dar bus už paslaugas atlyginama antstoliams.

Tad valdininkai apskaičiavo, kad šiemet priverstinai nuvežti bus galima vos 87 automobilius – mažiau nei praėjusiais metais nuo birželio, kai buvo paskelbta akcija „Daugiau erdvės kiemuose“.

Jei savivaldybė papildomai skirtų 5 tūkst. eurų, iš kiemų ir gatvių dingtų 117 transporto priemonių.

Valdžia apibendrino: kad Vilniuje būtų užtikrinta viešoji tvarka, prie minėtos sumos reikia dar 15-20 tūkst. eurų. Taigi iš viso – apie 40 tūkst. eurų. Kitiems metams prireiktų tokios pat sumos. Ir problemos nebeliktų.

Kai paaiškėjo, kad žaliosios rodyklės bus grąžintos, savivaldybė paaiškino, kad pirmiausia jos atsiras 20-yje probleminių vietų.

Rodyklės turėtų būti pakabintos jau sausio viduryje. Tad vairuotojams kelias dienas dar teks pavargti įstrigus spūstyse.

Vėlgi teks ne tik kabinti rodykles, bet kai kur perprogramuoti šviesoforus, atlikti kitus darbus.

Tad prie 103 tūkst. eurų ištaškytos sumos teks dar pridėti. Kiek prasmingų darbų už šiuos pinigus buvo galima atlikti – kiekvieno vilniečio fantazija.

Galbūt buvo galima ne tik senus automobilius išvežti, bet net ir vieną kitą daugiabučio kiemą praplėsti, gatvę išasfaltuoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.