Policija atlieka tyrimą dėl protesto akcijų Trispalvės alėjoje Vilniuje

Vilniaus policija pradėjo administracinės teisenos procedūrą dėl įvairių galimų pažeidimų Trispalvės alėjoje sostinėje, kur kelias dienas buvo klijuojami lipdukai, žymintys ankstesnį, Kazio Škirpos alėjos pavadinimą.

Policija.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Policija.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 13, 2020, 3:36 PM

Kaip BNS patvirtino Vilniaus policijos atstovė Julija Samorokovskaja, pagal prokurorų perduotą sostinės savivaldybės atstovų kreipimąsi tyrimas atliekamas dėl savavaldžiavimo, susirinkimų ir kitų renginių organizavimo reikalavimų pažeidimų.

Taip pat vienos iš akcijos dalyvių atžvilgiu policija atlieka tyrimą dėl pareigūnų teisėtų reikalavimų nevykdymo ir dėl pareigūno garbės ir orumo pažeminimo.

Diplomato bei karininko K. Škirpos vardo alėją sostinės savivaldybė liepos pabaigoje pervadino į Trispalvės alėją. Sostinės valdžia tvirtino, kad taip nuspręsta dėl viešai K. Škirpos deklaruotų antisemitinių pažiūrų.

Šis sprendimas dar rudenį sulaukė protestų, o sausio pradžioje grupė aktyvistų ant Lietuvos nacionalinio muziejaus pastato sienos kelias dienas klijavo lipdukus su ankstesniu K. Škirpos alėjos pavadinimu, atsinešė jo portretą, degė žvakes.

Savivaldybės atstovai lipdukus nukabino, administracijos direktorius Povilas Poderskis protestuotojų veiksmus prilygino vandalizmui.

Vienos akcijų metu sulaikyta Astra Genovaitė Astrauskienė, atsisakiusi pareigūnams pateikti dokumentus.

K. Škirpos atminimo įamžinimo gynėjai akcentuoja jo vaidmenį valstybingumui – jis 1919 metais sausio 1-ąją kartu su kitais Lietuvos savanoriais Gedimino pilies bokšte iškėlė Lietuvos trispalvę, ėjo svarbias diplomatines pareigas tarpukariu ir priešinosi sovietų okupacijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.