Prieš koalicijos posėdį verda aistros: R. Karbauskis mūru stoja už J. Narkevičių ir aplinkinius kaltina melu

Trijų valdančiųjų partijų koalicijos taryba antradienio vakarą vertins susisiekimo ministro Jaroslavo Narkevičiaus veiklą ir spręs dėl visos daugumos bendro darbo.

Saulius Skvernelis, Ramūnas Karbauskis<br>T.Bauro nuotr.
Saulius Skvernelis, Ramūnas Karbauskis<br>T.Bauro nuotr.
Saulius Skvernelis, Ramūnas Karbauskis<br>T.Bauro nuotr.
Saulius Skvernelis, Ramūnas Karbauskis<br>T.Bauro nuotr.
Saulius Skvernelis, Ramūnas Karbauskis<br>T.Bauro nuotr.
Saulius Skvernelis, Ramūnas Karbauskis<br>T.Bauro nuotr.
Saulius Skvernelis, Ramūnas Karbauskis<br>T.Bauro nuotr.
Saulius Skvernelis, Ramūnas Karbauskis<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jan 14, 2020, 10:12 AM, atnaujinta Jan 14, 2020, 1:56 PM

„Ne kartą minėjau, kad jokių priežasčių – nei teisinių, nei moralinių nėra, kad jis turėtų atsistatydinti.

Trys melai, kurie buvo paskelbti ministro atžvilgiu – kad jis neva brakonieriavo, kad neva savo kolegos kelio remontui skyrė pinigus, kad neva įdarbino 20 artimų žmonių partijoje – visa ta buvo melas“, – prieš Seimo posėdį teigė valstiečių lyderis R.Karbauskis.

Pasak valstiečių vedlio, kartą jie priėmė sprendimą reaguodami į visuomenės spaudimą, tačiau šį sykį to nekartos.

„Sykį priėmėme sprendimą reaguodami į visuomenės spaudimą, kuris buvo specialiai sukurtas dėl Broniaus Markausko. Dar sykį mes to nepadarysime“, – teigė R.Karbauskis.

Mano, kad koalicija palaikys

Pasak jo, J.Narkevičius turi turėti koalicijos palaikymą ir premjero pasitikėjimą.

„Jis jį turi. Tokiu atveju mes šiandien vakare tai aptarsime, jei koalicijos sprendimas bus neeraikalauti atsistatydinimo, tai dar kartą bus išreikštas visos koalicijos pasitikėjimas ministru“.

R.Karbauskis priminė, kad anksčiau buvo istorijų, kai prezidentai išreikšdavo nepasitikėjimą ministru, tačiau jie sėkmingai dirbo toliau.

„Visą laiką būdavo pareiškimas – kad pirmiausia tai Vyriausybės, Seimo atsakomybė ir tą atsakomybę pasiruošę nešti.

Jei šiandien J.Narkevičius nebūtų ministru Susisiekimo ministerijoje, tai tokiu atveju, mes šiandien turėtume privatizuotus Kauno ir Klaipėdos paštus. Tai faktas. Tas spaudimas, kuris prasidėjo, tai buvo labai stipriai susijęs laiko prasme, kai buvo priimti sprendimai dėl Lietuvos pašto valdybos pakeitimo, nes buvusi valdyba buvo priėmusi spredimą privatizuoti tuos paštus.

Ten yra tiek bėdų, kad spaudimas ministrui bus didžiulis. Ministras tvarkosi tokioje srityje, kuri buvo pakankamai apleista“, – sakė R.Karbauskis.

Tvirtina, kad santykiai su prezidentu neblogės

 

Pasiteiravus, kokie bus valdančiosios koalicijos santykiai su Prezidentūra, jei J.Narkevičius liks,

Pasak R.Karbauskio, spaudimas ministrui yra didžiulis. Tačiau R.Karbauskis mano, kad koalicijos sprendimas dėl J.Narkevičiaus neturėtų paveikti sanktykių su prezidentu Gitanu Nausėda, kuris ne kartą ragino ministrą atsistatydinti.

„Mes priiminėjam sprendimus atsakydami už savo sprendimus kiekvienoje pusėje. Nemanau, kad tie santykiai turėtų blogėti dėl to, kad mes prisiimame atsakomybę už ministrą. Jei konservatorių partija dabar pareikš nepasitikėjimą kažkuo, tai mes turėsime atstatydinti? Šiuo atveju nepasitikėjimą išreiškė prezidentas.

Mes labai gerbiame prezidentą, bet pirmiausia ministras pirmininkas atsako už Vyriausybės narius ir kitaip negalėtų būti, nes Konsttucijoje ir įstatymuose tas labai aiškiai apibrėžta“, – aiškino R.Karbauskis.

Antradienį koalicijos taryba spręs dėl susisiekimo ministro ir daugumos ateities

Antradienį valdančioji koalicijos taryba turėtų priimti galutinį sprendimą dėl prezidento Gitano Nausėdos pareikšto nepasitikėjimo J. Narkevičiumi. Lapkričio pabaigoje G. Nausėda paragino J. Narkevičių trauktis iš pareigų, tačiau jis dirba iki šiol.

G. Nausėda praeitą savaitę pareiškė, kad J. Narkevičius ministerijai pavaldžiose įmonėse įdarbino mažiausiai 20 savo partijos bičiulių ir žmonių, susijusių su partijos nariais.

Lietuvos socialdemokratų darbo pirmininkas Gediminas Kirkilas tvirtino, kad netikros naujienos apie Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos atstovus kuriamos „dešiniųjų piaro dirbtuvėse“.

J. Narkevičius per savo darbo pusmetį sulaukė kritikos dėl Lietuvos pašto valdybos atleidimo, gyvenimo Seimo viešbutyje aplinkybių ir lėšų skirstymo keliams asfaltuoti.

Pats J. Narkevičius sako, kad dauguma priekaištų nepagrįsti, o prieš jį vykdomas organizuotas puolimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.