Į valstiečių frakciją ir partiją beldžiasi buvęs „tvarkietis“: prašymas jau parašytas

Pastarąją savaitę Virgilijui Poderui palikus Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakciją Seime, jau šios savaitės pradžioje į valstiečių gretas prašosi buvęs „tvarkietis“ Algimantas Dumbrava. Seimo narys, skirtingai nei kai kurie kiti jo kolegos iš suirusios frakcijos „Lietuvos gerovei“, ne tik nepatraukė į „socialdarbiečių“ frakcijos gretas, tačiau neatmeta, kad sieks ir narystės valstiečių partijoje.

 Algimantas Dumbrava<br>J.Stacevičiaus nuotr.
 Algimantas Dumbrava<br>J.Stacevičiaus nuotr.
 Algimantas Dumbrava<br>V. Balkūno nuotrauka iš archyvo
 Algimantas Dumbrava<br>V. Balkūno nuotrauka iš archyvo
 Algimantas Dumbrava<br>P.Lileikis
 Algimantas Dumbrava<br>P.Lileikis
 Algimantas Dumbrava<br>T.Bauro nuotr.
 Algimantas Dumbrava<br>T.Bauro nuotr.
 Algimantas Dumbrava
 Algimantas Dumbrava
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2020-01-27 17:34, atnaujinta 2020-01-27 18:00

Eltai sužinojus apie šiuos politiko ketinimus, A. Dumbrava patvirtino, kad prašymas prisijungti prie Ramūno Karbauskio vadovaujamos frakcijos jau pasirašytas.

„Nėra ką slėpti, turiu tokių minčių... prašymas jau parašytas“, – Eltai kalbėjo A. Dumbrava.

Jo teigimu, prie LVŽS frakcijos jis prisijungti norėtų arba pavasario sesijos pradžioje, arba tiesiog kaip nuspręs pati valdančioji frakcija.

Parlamentaro teigimu, įtakos sprendimui jungtis prie gausiausios politinės jėgos Seime turėjo tai, kad „valstiečius“ jis geriau pažįsta nei kitas valdančiąsias frakcijas.

„Man su valstiečiais per kadenciją sekėsi geriau dirbti. Aš juos labiau pažinau – gal dėl to, kad šalia sėdėjom. Man priimtinesnės jų pozicijos. Tarkime, šeimos atžvilgiu ar dėl tradicinių vertybių“, – argumentavo politikas.

„Aš manau, kad teisingai pasielgiau“, – pridūrė jis.

Kartu A. Dumbrava neatmetė galimybės apskritai prašytis priimamas ir į „valstiečių“ partiją. Pasak jo, dar vieną kadenciją Seime norėtųsi pabūti.

„Dar kokią kadenciją reikėtų pabandyti... nors tai jau būtų ketvirtoji“, – sakė buvęs „tvarkietis“, pridurdamas, kad yra linkęs atsiklausti valstiečių partijos skyrių, ar šie palaikytų jo narystę.

„Reikėtų man dar pasitarti su vietiniais (LVŽS – ELTA) skyriais, esančiais tiek Visagine, tiek Zarasuose, pabandyti su jais pakalbėti, kaip jie į tai reaguos“, – apibendrino Seimo narys.

ELTA primena, kad buvęs „tvarkietis“ A. Dumbrava kartu su kolegomis buvo prisijungęs prie frakcijos „Lietuvos gerovei“. Vis dėlto sausio 13 d. iš pernai rudenį suburtos frakcijos pasitraukus Kęstučiui Bartkevičiui, šios frakcijos Seime nebeliko.

Trys buvę frakcijos „Lietuvos gerovei“ nariai – Vytautas Kamblevičius, Rimas Andrikis, Ona Valiukevičiūtė prisijungė prie valdančiosios Lietuvos socialdemokratų darbo frakcijos. Tuo tarpu K. Bartkevičus, A. Dumbrava, Juozas Imbrasas ir Algirdas Butkevičius prisijungė prie mišrios Seimo narių grupės.

Iš valstiečių frakcijos gretų praėjusią savaitę pasitraukė V. Poderys.

Šiuo metu LVŽS frakcijoje yra 48 nariai.

A. Širinskienė: A. Dumbravos vertybinė pozicija atitinka LVŽS programą

Eltai paskelbus, kad Seimo narys Algimantas Dumbrava sieks narystės valstiečių frakcijoje, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) narė Agnė Širinskienė teigia, kad frakcija šio Seimo nario prašymo dėl priėmimo kol kas negavo. Visgi Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkė mano, kad „valstiečių“ frakcija A. Dumbravos kandidatūrai turėtų pritarti, nes, anot jos, parlamentaro vertybinė pozicija atitinka LVŽS programą.

„Tikrai frakcijoje jokių pasitarimų nebuvo, nes frakcija rinksis tiktai rytoj. Jeigu gaus tokį prašymą, tai aš net neabejoju, kad jį svarstys. Bet kiek kolegą pažįstu, (...) tai manau, kad jo pažiūros atitinka Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos programą.

Jis visada Vyriausybės veiklą rėmė, netgi ir nebūdamas dar koalicijoje, tai aš asmeniškai tikrai nemanyčiau, kad yra kažkokių kliūčių jam vertybine prasme pas mus patekti“, – patikino A. Širinskienė, akcentuodama, kad asmeniškai remtų šį A. Dumbravos apsisprendimą. Valstiečių atstovė mano, kad frakcija A. Dumbravos kandidatūrai pritars.

„Aš spėčiau, kad frakcija greičiausiai tikrai turėtų pritarti. Aišku, niekada negali žinoti, žmonės patys apsisprendžia, bet sunku būtų įsivaizduoti, kad kažkas kolegai turėtų kažkokių priekaištų ar pastabų“, – Eltai teigė A. Širinskienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.