S. Skvernelis: patentų biuras atsisakė registruoti pavadinimą „Tėvynės labui“

Paraiška Saulius Skvernelio vardu registruoti prekės ženklą „Tėvynės labui“ nebuvo patvirtinta. Apie tai savo feisbuke parašė premjeras.

 Patentų biuras atsisakė registruoti prekės ženklą „Tėvynės labui“ S. Skvernelio vardu.<br> V.Skaraičio nuotr.
 Patentų biuras atsisakė registruoti prekės ženklą „Tėvynės labui“ S. Skvernelio vardu.<br> V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-01-27 18:07, atnaujinta 2020-01-27 18:19

Valstybinis patentų biuras pranešė atsisakantis registruoti pavadinimą „Tėvynės labui“ kaip didelę simbolinę vertę turintį žymenį.

Džiaugiuosi ir sveikinu tokį sprendimą. Jis pagaliau baigs diskusijas apie tai, ar ši frazė gali tapti kokio nors politinio judėjimo pavadinimu. Ne, negali – ir niekada netaps.

Puiku. Toks ir buvo šio ženklo registracijos tikslas“, – savo paskyroje skelbė S.Skvernelis.

Gruodžio pradžioje buvo pranešta, kad S.Skvernelio advokatas pateikė prašymą registruoti prekės ženklą „Tėvynės labui“ politinių susirinkimų rengimui.

Šis sprendimas sulaukė kritikos. Žurnalistas Edmundas Jakilaitis su bendraminčiais išplatino viešą raginimą dėl moralinių ir teisinių priežasčių atšaukti šio prekės ženklo registraciją.

Ministras pirmininkas po to pareiškė, kad registracija siekė, jog šūkiu nepasinaudotų kiti politikai. Gruodžio viduryje premjeras tikino, kad tai tikrai nevirs politine partija.

Ateities planų, susijusių su politine veikla, jis taip pat neišdavė. Pasak ministro pirmininko, šiuo metu jis apskritai neplanuoja rinkimų, nes tai priklauso ne vien nuo jo noro ar nenoro.

„Toks ažiotažas kilo. Gaila, kad tokie propagandiniai pareiškimai sulaukė atgarsio. Registruojamas arba patentuojamas vienintelis dalykas – politinės partijos arba politinio judėjimo pavadinimas. Jei patentas bus užregistruotas, Lietuvoje tokiu pavadinimu nebus jokios partijos, jokio politinio judėjimo“, – tuo metu akcentavo S.Skvernelis.

Gruodžio viduryje premjeras pripažino, kad jo aplinkos žmonės turėjo informacijos, jog tam tikri asmenys siekė netinkamai pasinaudoti šiuo pavadinimu.

S. Skvernelis naudojo šūkį „Tėvynės labui“ prezidento rinkimų kampanijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.