M. Navickienė atsikirto R. Karbauskiui: mėgsta maišyti batų dydį ir citrinas

Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijos (TS–LKD) narė Monika Navickienė teigia, kad Sausio 13-osios simbolis – neužmirštuolės žiedas, skirtingai nei premjero Sauliaus Skvernelio prezidento rinkimuose naudotas šūkis „Tėvynės labui“, neturi sąsajų su partija.

Valstiečių lyderis Ramūnas Karbauskis sako jaučiasi apgautas, sužinojęs, kad teisės į vieną iš Sausio 13-osios simbolių – neužmirštuolės žiedą – priklauso konservatorei Monikai Navickienei.<br>lrytas.lt koliažas
Valstiečių lyderis Ramūnas Karbauskis sako jaučiasi apgautas, sužinojęs, kad teisės į vieną iš Sausio 13-osios simbolių – neužmirštuolės žiedą – priklauso konservatorei Monikai Navickienei.<br>lrytas.lt koliažas
Monika Navickienė<br>T.Bauro nuotr.
Monika Navickienė<br>T.Bauro nuotr.
Ramūnas Karbauskis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Ramūnas Karbauskis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Ramūnas Karbauskis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Ramūnas Karbauskis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Neužmirštuolių pieva.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Neužmirštuolių pieva.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Paulina Levickytė, ELTA

Jan 28, 2020, 10:53 AM, atnaujinta Jan 28, 2020, 11:58 AM

„Nėra jokių sąsajų su partiškumu. Ji niekada nebuvo naudojama asmeniniams ar pelno, politiniams tikslams. Buvo daug visuomenininkų, kurie tapo ženklo ambasadoriais. Nuo kunigų iki dainininkų, įvairiausių partijų atstovų, politikų. Mes matėme ir Lietuvos Respublikos prezidentę su neužmirštuolės žiedu. Viskas buvo daroma, kad projektas būtų visuomeninis“, – Seime teigė M. Navickienė.

„Neužmirštuolės žiedo su partija tikrai nereikėtų sieti ir, skirtingai nei „Tėvynės labui“, kurį buvo norėta pasisavinti iš karių, pareigūnų, savanorių, ženklas atsirado visuomenine iniciatyva“, – sakė ji.

TS–LKD narė teigė, kad neužmirštuolės žiedas – visuomeninis simbolis.

„Tais metais kilo idėja, kad būtų gražu turėti simbolį ir ypač jaunai kartai priminti, kas įvyko Sausio 13 dieną. Kad atsirastų vienijantis ženklas, kuris būtų aktualus moksleiviams, kurie turėtų tradiciją kiekvienais metais prisisegti šį ženklą. Idėja panaši yra Didžiojoje Britanijoje, kurie turi aguoną (...) O neužmirštuolės žiedas savo pavadinimu programuoja, kad reikia neužmiršti istorinės atminties. 2014 m. idėja kilo nuo nulio, ji nebuvo registruota jokiu prekės ženklu“, – sakė Seimo narė.

M. Navickienė patvirtino, kad ženklo patentą perleis asociacijai „Neužmiršk“.

„Prekės ženklo visas naudojimosi teises perleidžiu asociacijai „Neužmiršk“, kuri visą laiką ir vykdė projektą“, – teigė ji.

M. Navickienės visiškai nestebina valstiečių Ramūno Karbauskio teiginiai. Pasak jos, „jis mėgsta maišyti batų dydį ir citrinas, bet čia jo problema.“

ELTA primena, kad valstiečių lyderis Ramūnas Karbauskis teigė, jog jaučiasi apgautas, sužinojęs, kad teisės į vieną iš Sausio 13-osios simbolių – neužmirštuolės žiedą – priklauso konservatorei M. Navickienei. Tai politikas pareiškė kitą dieną po to, kai ministras pirmininkas Saulius Skvernelis pranešė, kad Valstybinis patentų biuras atsisakė registruoti pavadinimą „Tėvynės labui“.

„Jau kelerius metus stebiu, kaip konservatoriai Sausio 13-ąją, Laisvės gynėjų dieną, tautą vilioja neužmirštuolės simboliu. Man kilo klausimas, kodėl jiems neužtenka Vyčio, Gediminaičių stulpų, Trispalvės, Istorinės vėliavos, kodėl jie bando pasiūlyti naują, su mūsų tautos ir valstybės istorija nieko bendra neturintį simbolį – neužmirštuolę.

Buvau priblokštas sužinojęs, jog neužmirštuolę 2015 metais kaip prekės ženklą užregistravo konservatorė Seimo narė Monika Navickienė, ir ši gėlytė bei viskas, kas susiję su ja, kaip simboliu, priklauso M. Navickienei iki 2024 metų“, – feisbuke rašė politikas.

R. Karbauskis samprotavo, kad apie šį faktą garsiai nekalbėję konservatoriai galėjo elgtis tikslingai, bijodami, kad tokiu atveju su šiuo simboliu niekas nesitapatins.

Valdančiųjų lyderis akcentavo, kad pats neužmirštuolės žiedo niekada nenešiojo.

„Kada vaikų darželiuose, mokyklose pradėjo kabinti neužmirštuolę, jau buvo riba peržengta. Tiesiog vaikai nežino, kam tas ženklas priklauso ir ką tas ženklas reiškia“, – kalbėjo R. Karbauskis.

Visgi, pasak valstiečių lyderio, jei piliečiai žinodami, kad neužmirštuolė yra prekės ženklas, jį dėvės, tai yra jų pasirinkimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.